5 NÁPADŮ PRO HALLOWEENSKÝ VEČER

STOLIČKY A BERÁNKOVÉ DEKY DĚLAJÍ POHODU
26.10.2020
TYČOVÝ MIXÉR S NÁSTAVCI, PLNĚNÍ DORTU + VIDEO
29.10.2020

V tento čas se objevují oranžově planoucí dýně za nejedním oknem. Strašidelný svátek se v našich končinách proměnil v pestrou oslavu podzimu.

Slavit Halloween v naší kotlině není zvykem, ale barevný podzim rádi máme. Výzdobou svých domovů se tak nějak smiřujeme s nastávajícím zimním obdobím. Děti baví sbírat kaštany a vyrábět zvířátka, lisujeme nádherně zbarvené listy stromů, vytváříme věnce, svícny a dekorace, které hýří barvami.

Oranžové dýně, které jsou pro Halloween symbolem, jsme se ochotně naučili konzumovat, zdobit i za tímto účelem pěstovat. Tuhle zábavu si letos rozhodně nenechte ujít!


 

Máte-li rádi sladké chlebíčky typu banánového, biskupského apod., určitě vám přijde vhod vláčný dýňový chlebíček. Nejlépe chutná úplně čerstvý. Má velmi jemnou oříškovou chuť nejen díky přísadám, ale nahrává jí i samotná dýně. Sladká snídaně s příměsí skořice, brusinek, vanilky a špetky muškátu, je uprostřed chladných dnů opravdovým potěšením. Zbývající část dýně, kterou jste nevyužili, můžete nastrouhat a schovat do mrazáku na příští pečení.

Chystáte-li cukrovinky, v podstatě stačí vyrobit košíčky plněné čokoládovým krémem. Ale pokud jste přizvali k pečení i děti, svěřte jim do rukou vykrajování z perníkového těsta. Pracuje se s ním velice dobře a najdete-li doma nějaké příhodně tvarované formičky, vznikne podobné rozpustilé pohoštění. V článku navíc naleznete další 4 tipy na tvoření z dýní!

Dýňové pyré je součástí mnoha sladkých i slaných receptů. Je to pochoutka hodící se k sýrům, studenému nářezu z drůbežího masa i na ranní tousty ke kávě. Pyré má hustou konzistenci, obsahuje portské víno, skořici, citronovou a pomerančovou šťávu. Už jsem vás náležitě navnadila? Pak ještě přidejte vlašské ořechy, a skleničku věnujte k Halloweenu někomu, komu chcete udělat radost.

Dýni ve stylu oblečená-neoblečená oceníte v okamžiku, kdy ji před svátky odekorujete a po svátcích zkonzumujete. Mám na mysli dýni jedlou, samozřejmě. Řada odrůd, které jsou pěstované jen pro okrasu, raději vydlabejte a vytvořte si z nich klasické svítící halloweenské hlavy. Dýni dozdobte jednoduchým aranžovaným věnečkem, který pak rovněž zabydlíte v kuchyni nebo na vstupních dveřích.

Halloween je plný planoucích světel. Určitě už připravujete dýni na vydlabání, ale pokud se vám tvořit nechce, pak si pořiďte alespoň náladovou lucernu a přineste si z procházky trochu přírodnin. Společně s dýněmi (které nejspíš skončí v kuchyni), si snadno vytvoříte večer plný kouzel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.