4 TIPY NA BONBONY Z DOMÁCÍ CUKRÁRNY

ZBRUSU NOVÉ POTAHY V ROMANTICKÉM STYLU
5.2.2018
SLADKÝ VALENTÝN
7.2.2018

Možná si řeknete, kdo má čas na podobné hraní? Ovšem to by za vším nesměla být zvědavost nutící nás zkoušet nové věci, i snaha udělat někomu radost. Svým dětem nebo také k svátku svatého Valentýna…

Nachystala jsem pro každého něco. Zvědavost uspokojí třeba výrobník želatinových bonbonů, z kterého vyšťouráte talíře oblíbených medvídků. Pokud si ho nepořídíte, pak vyzkoušejte alespoň zdravé kostky žužu s čajem Matcha. A z lásky by se hodilo vytvořit čokoládové lanýže. Jsou snadné i rychle hotové, a pokaždé výtečné. V ne poslední řadě vás může zahnat do kuchyně volná chvíle či přání mlsat trochu zdravěji. Suroviny, z kterých bonbony vytvoříte, se mohou od obsahu kupovaných cukrovinek dost lišit. Jak je vidět, důvodů je víc, než dost.


bonbony1

1 Vyzkušejte tajemný čaj Matcha  Nadýchané pěnové kostky připomínají cukrovinky marshmallow. Ovšem konzistenci mají vláčnější a také jinak chutnají. To podstatné, co je ozvláštňuje, je příměs japonského práškového zeleného čaje Matcha. Doslova vás nadchne. Kromě toho, že je neskutečně zdravý, cukráři ho využívají pro jeho nádhernou barevnost, kterou čaj propůjčí těstu, krémům, i těmto bonbonům. K výrobě žužu (ale i následujících lanýžů) budete potřebovat dokonale rovný plech menších rozměrů. Pokud ho nemáte, naleznete jej na našem e-shopu.

bonbony2

2 Konzumací čokolády jste lásce blíž  To bezesporu. Čokoláda se počítá mezi afrodiziaka, ale to podstatné je, kdy a s kým si ji dáte. Lanýže obsahují kromě čokolády smetanu, kousky pomerančové kůry a likér (chcete-li, pak pro změnu kandované třešně a portské nebo griotku), takže je to evidentně cukroví s hvězdičkou. Pokud slavíte večer s velkým V – myslím valentýnský, a chcete si vychutnat svůj dárek ve dvou, stojí za to zdržet se v kuchyni. Bezesporu chystáte i jiné lahůdky, protože láska zkrátka prochází kuchyní. K rozpouštění čokolády doporučuji speciální nerezovou misku do vodní páry. Mimochodem – potřebujete-li další inspiraci k svátku sv. Valentýna, naleznete ji zde.

bonbony3

3 Pořiďte si výrobník želatinových bonbonů  Máte-li víc jak jedno dítě, a ještě k tomu si s chutí sami zamlsáte, pak víte, co všechny ty kupované sáčky stojí. Uvažte, zda se nechcete občas postavit k výrobě originálních bonbonů. S výrobníkem to jde lehce a zabaví se přitom i samotné děti. Domácí želatina nejde moc schovávat do zásoby, takže počítejte s tím, že přístroj musí být někde po ruce. Vedle ušatých bonbonů (nejvíc vždycky chutnají medvídci) vzniknou také například kyselé žížaly a další tvary. Než vyzkoušíte všechny chuťové experimenty, pořádně se vyřádíte. Jak na to, uvidíte na videu.

bonbony4

4 Rychlovka s vtipem a grácií pro ty, co se kuchyni raději vyhnou  Vždycky se hodí mít k ruce nápad, který druhého ohromí. Kytice pro maminky, sestry i kamarádky, může hýřit nejen barvami, ale také vonět po čokoládě. Do pugétu se jí vejde docela dost. Není důležité, že jste ji přinesli z obchodu, podstatné je, že jste ji věnovali krásnějším způsobem, než jenom v krabici.

Užijte si každou oslavu a přátelská setkání, a s klidem mlsejte. Svátky nejsou každý den a zcela jistě na vás mnoho nezbude!


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.