4 RECEPTY Z ODLEHČENÉ KUCHYNĚ

ZIMNÍ STOLOVÁNÍ
2.1.2018
VÝPRODEJ * VÝPRODEJ * VÝPRODEJ
4.1.2018

Netvrdím, že nabízím pokrmy bez kalorií. Nicméně uvaříte-li si třeba bez masa, nebo jídlo, jehož podstatnou součástí je zelenina, určitě vám bude lehčeji.

Většina svátečního vaření se točí kolem masa. A konec konců silvestrovský rej máme mnozí také ještě v paměti. Myslím, že si všichni docela s chutí uvaříme něco obyčejného. Můj recept na první novoroční týden zní – upečte si nedostižný domácí chléb, a když vás bude honit mlsná, zvládněte rychlý štrúdl. Vážně nevím, co je lepšího pro vystřízlivění z opulentních hostin.

Ale pokud přece jen hledáte inspiraci na zajímavou večeři, tady je. Případně – pokud se rozhlížíte po nových talířích, hrncích, pánvích či porcelánových hrnečcích do kuchyně, pak jste tu také správně, protože na našem e-shopu naleznete po inventuře celou řadu zbrusu nového zboží. Podrobné informace zde.


lehke1

1 Sýrové kuličky s bylinkami  I když smažené, jsou lehounké jako pápěří. Zasytí vás dokonale, a pokud si místo přílohy dáte trochu polníčku nebo oblíbený zeleninový salát, určitě se nepřejíte. Chcete-li někdy v průběhu roku rozmazlovat hosty, pak jim kuličky naservírujte jako teplý předkrm, případně je podávejte studené k bílému vínu.

lehke2

2 Knedlíky z hrnečku jsou rychlé  Těsto je díky sněhu nadýchané a vzhledem k tomu, že do knedlíků můžete přimíchat šunku od kosti nebo houby, knedlíky obstojí jako samostatné jídlo. Uvařte si je předem a pak už jen dejte na pánev trochu šalotky a spolu s vejci je opečte. Rychlá večeře, po které se jen zapráší.

lehke3

3 Špenátové knedlíčky patří k italským delikatesám  Jak já tvrdím, takhle naučíte jíst špenát úplně každého. Knedlíčky jsou snadné a úžasné. Listový špenát je naštěstí k dostání po celou zimu, takže knedlíčky opravdu vyzkoušejte. Budete je vařit zas a zas.

lehke4

4 Studený kuřecí nářez se hodí  Kořeněné maso v aspiku můžete mít připravené v chladničce, až přijdete o víkendu z výletu, z výstavy nebo z kina. Se sklenkou vína bude zbytek večera určitě příjemný…


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.