4 PODZIMNÍ INSPIRACE

NAROZENINOVÉ CUPCAKES
12.10.2016
LEKCE SKLÁDÁNÍ UBROUSKŮ
14.10.2016

Nevím, jak velcí jste příznivci podzimu, ale i když je šedivý den, zkusím vás přesvědčit, že za okny se hromadí neskutečné barvy a příroda si říká o pozornost.

Dnes jsme s fotografem Honzou fotili plněné žampiony (brzy vám je naservíruji), a tak jsem podzimní náladou prolezlá skrz naskrz. Asi to tu i nádherně voní, ale hlavně mi tu zrají šípky, pukají kaštany a kroutí se barevné listy. Mám to moc ráda. Hledáte-li inspiraci k jakémukoliv kutění, přineste si domů cokoli z přírody. Jen to tak rozhoďte kolem sebe na pěkný talíř, do sklenic zastrkejte větvičky a proložte je třeba umělými astrami. Nebo vydlabejte dýni a udělejte si z ní vázu. Večer stačí rozsvítit svíčku s vůní vanilky, a je to doma jako v ráji.

1  Věneček z křížal je dekorace doslova „k sežrání“. No, snad mi odpustíte to označení, ale je výstižné. Jablíček jsou letos plné sady, tak si jich snad hodně užijeme. Možná jste si kvůli nim pořídili i sušičku na ovoce a zeleninu. Máte-li rádi křížaly, svažte si je do tvaru věnečku a ozdobte jím stůl. Až na vás přijde u televize mlsná, máte po čem sáhnout. V tomto případě neztloustnete!

2  Váza z dýně je další inspirací, kdy vedle toho na vás zbude ještě něco dobrého. Z dýňové dužniny si uvařte luxusní polévku, nebo ji zpracujte společně s pomeranči do úžasné zavařeniny na zimu. To mi tak připomíná, že bych vám ji měla předložit. Jinak vázu si dělám každý rok a už ji mám dokonce na stole. Na podzim většinou servíruji na pastelové keramice a oranžové barvy jí nesmírně sluší.

3  Vítací věnec může mít tisíc podob. Dokonce jsem si letos troufla i na naaranžování kuchyňského čtyřbokého struhadla. V kuchyni totiž naleznete ledacos, co si můžete zavěsit na dveře, či na stěnu. Do florálních dekorací jde zamontovat třeba i stará naběračka, sušené a umělé květiny i libovolné přírodniny nasbírané venku.

4  Plstěné žaludy patří k onomu druhu milých dekorací, které dodají každému dobrou náladu. Okopírovat přírodu je v tomto případě strašně jednoduché. Jen z pravých žaludů odstraňte plod a pod čepičku vmáčkněte kuličku uplstěnou z ovčího rouna.  Je to jen taková kratochvíle. Ale možná si vás hebké rouno získá, a od kuličky se dostanete k dalšímu tvoření. V každém případě si krásně naaranžujete víkendový stůl. Prostřete na něj nový ubrus, mrkněte, jak zajímavě složit ubrousky a uvařte skvělý oběd. V tomto případě vezmou podzim na milost úplně všichni…


 

krizaly_nahled

1  Věneček z křížal můžete bez váhání i sníst.

dscf1093_r

2  Váza z dýně udrží celou spoustu rostlin díky malému triku. Podívejte se na postup.

002-2

3  Vítací věnec vyrobíte nejsnáze s pomocí tavné pistole.

002

4  Plstěné žaludy vypadají skvěle na kropenaté keramice. A ještě lépe z ní chutná.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.