KVĚTINOVÉ PROSTÍRÁNÍ A POMAZÁNKA S ŘEŘICHOU

OKENNÍ TEXTILIE PLUS JARNÍ DEKOR
6.4.2016
JARNÍ VĚNEC NALEŽATO
8.4.2016

stuha_zelena

Jarní byt potřebuje energii a svěžest. Nic jednoduššího, než si pořídit něco nového, neokoukaného. Třeba prostírání ve tvaru květin.

Zatímco ubrus bude stále ubrusem, souprava prostírání může mít na stole pokaždé jiný tvar a v kombinaci s různými dekory nádobí vytvoří příjemnou romantickou náladu. Považuji to za nejrychlejší způsob, jak hezky prostřít k snídaním i večeřím s tousty, pomazánkami a spoustou zeleniny.

Pokud máte v tuto dobu chuť na všechno co se zelená, pak vám po zimě chybí vitamíny. Bylinkovou sezonu začínám pěstováním řeřichy. Semínka stačí rozsypat na navlhčenou vatu uloženou do mělké misky a pravidelně zalévat. Vypěstovat bylinky je už v tuto dobu snadné. Příroda je správně načasovaná, takže celý proces růstu urychlí. Řeřichu tak můžete mít doma na parapetu po celý rok. V droboučkých listech je spousta zdraví, tak ho dopřejte těm, které máte nejraději.

stuha_zelena
VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA S ŘEŘICHOU

Příprava: 20 minut

  • 2 balíčky Lučiny
  • 4 vejce uvařená na tvrdo
  • lžička kvalitní hořčice
  • lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu
  • špetka soli 

Pikantější verze

  • místo zakysané smetany přidejte lžíci pomazánkového másla a dále ještě
  • lžičku nasekané šalotky
  • lžíci nasekaných sardelových oček

Vejce nastrouhejte nebo nasekejte na drobno, přidejte veškeré ingredience a pomazánku nechte asi hodinu odležet v chladničce. Tousty dozdobte řeřichou, kterou nejlépe nastříháte pomocí speciálních nůžek na bylinky. Mají 5 břitů a vytvoří pravidelné kousky.

 

002

Pomocí vykrajovací formičky lze krásně nazdobit svačinu nebo lehkou večeři. Srdíčko jemně ponořím do pomazánky z vajec a nastříhanou řeřichu vložím dovnitř. Když vykrajovátko odstraním, zůstane na toustu zelený obrazec. Chcete-li ozdobit větší plochu, třeba pizzu nebo omeletu, vytvořte na ní čtyřlístek, opět pomocí srdíček. Jen je třeba složit do kruhu čtyři srdíčka.

stuha_zelena

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.