ZIMNÍ POVLEČENÍ

RYCHLOKRABIČKY + ŠABLONA
19.12.2017
5 TIPŮ NA VTIPNÉ BALENÍ DÁRKŮ
21.12.2017

V zimě si můžete pořídit nejenom teplé přehozy a polštářky, ale do jemných chloupků se s klidem zachumlejte celí. Od toho je tu flanel, nejrůznější podoby mikrovlákna a heboučké imitace beránků.

Ložní prádlo pro chladné měsíce se vzhledově i údržbou hodně vzdálilo pracnému škrobení a žehlení. Královnou ložnic je sice stále bavlna a saténové úpravy tohoto nenahraditelného vlákna, ale pokud si v zimním období chcete dopřát více tepla a mazlivého pohodlí, pak sáhněte například po mikroplyši (více zde). Jen co prádlo proběhne pracím cyklem, zase se bez další údržby vrátí do vaší ložnice:

  • Z mikroplyše si můžete pořídit dokonce i prostěradla. Nejen, že lůžko sjednotíte barevně, případně i pomocí dekoru, ale okamžitě se ocitnete v příjemném objetí hřejivých vlasových vláken, která jsou vhodná i pro alergiky.
  • Milovníci tradičnějšího povlečení a jemných pastelových barev, klasických proužků a drobných kvítků, mohou v zimě nahradit chladivou bavlnu flanelovým povlečením. Ložnice si zachová svou decentní podobu, přitom lůžkoviny nabídnou příjemnější, teplý dotek.
  • Absolutní blaženost vám dodají lůžkoviny kombinované imitací beránčí kožešiny. Jsou lehounké, ale v soupravách s povlaky na polštáře jsou přikrývky obohaceny o vrstvu syntetického rouna, která vyplňuje svrchní a rubový materiál. Přikrývky jsou prošívané, aby držely dokonalý tvar. K jejich údržbě opět stačí jen časté praní.
  • Ještě jednu zateplovací vrstvu si v ložnicích dopřejte. Pokud se nevzdáte bavlněného prádla, pak si alespoň pořiďte teplé deky, například se svrchní stranou z rustikálního úpletu a spodní, jemnou kožešinovou vrstvou. Komfort vaší ložnice vás s chladným obdobím lehce smíří.

Více informací naleznete v článcích:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.