ZAMILOVANÁ ZMRZLINA

ŘEKNI TO – HRNKEM!
3.2.2016
UBROUSEK S RŮŽÍ
5.2.2016

stuha_ruzova

Zhruba za týden tu bude svátek svatého Valentýna. Pokud tuto informaci odsunete stranou, přesto si můžete vyzkoušet rychlé a pěkné zmrzlinové pohoštění.

Je to jenom můj tip na servírování zmrzliny, který výtečně funguje. Budete potřebovat silikonovou formu se srdíčky, domácí nebo koupenou zmrzlinu a hrst chutného ovoce. Nápad využijte mimo jiné v okamžiku, kde potřebujete připravit super rychlý dezert. Já sáhnu po zmrzlině pokaždé, kdy mě čeká velké vaření a chci se elegantně vyhnout přípravě moučníku. Naštěstí ve svém okolí neznám nikoho, kdo by neměl rád zmrzlinu.

K podávání dezertu si samozřejmě nemusíte vybrat tvary srdíček. Silikonových forem se prodává spousta. S klasickými bábovkami, s dětskými i jarními motivy; jistě si vyberete. Srdíčka jsou ale sympatická a zcela univerzální. Hodí se vám celoročně.

stuha_ruzova

ZMRZLINOVÁ SRDCE

Příprava: 20 minut

  • dvoubarevná zmrzlina s různými příchutěmi
  • na každou porci hrst borůvek (zralých jahod), ananasu apod., podle chuti zmrzliny
  • 1 balíček oblíbených máslových sušenek
  • bylinky na dozdobení

1. Zmrzlinu nechte trošku povolit a stěrkou ji rychle přesuňte do srdíčkové formy. Bábovky naplňte asi tak 3 až 4 mm pod okraj.

2. Sušenky rozlámejte a dejte do robotu (na menší množství používám chopper). Rozemelte je na hrubší drobečky.

3. Drobečky navrstvěte na zmrzlinu a obrácenou stranou lžičky je jemně vtlačte do povrchu zmrzliny.

4. Zbytek drobečků odstraňte, formu umístěte na pevný tácek (např. na víčko od velké plastové krabičky na potraviny) a dejte ztuhnout do mrazničky, nejlépe do druhého dne.

Drobečky ve zmrzlině ztuhnou a vytvoří základnu pro snadné přenesení dezertu na talířek. Mraženou bábovku jen vytlačte prsty směrem vzhůru a přendejte na talířek. Zmrzlinu dozdobte ovocem, které jí ubere sladkost, a dokončete podle svých chutí – griliášem, ušlehanou smetanou, čokoládou apod.

 

zmrzlina_srdce1

Sušenková drť jednotlivé tvary zpevní a dezert chuťově dokončí. Nemusíte k němu podávat cukrářský piškot nebo oplatku.

zmrzlina_srdce2

Musím říct, že takové svěží mlsání je v únoru naprosto senzační. Vedle borůvek lze už koupit také maliny. Na tomto ovoci si pochutnáte, ale jahody nechte ještě zrát. Vypadají lákavě, ale dosud nepřišel jejich čas.

I když se nechystáte oslavit Valentýna, možná přece jen zjistíte, že ve dvou chutná lépe…

stuha_ruzova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.