VZKAZ V LÁHVI ANEB JE ČAS NAPSAT JEŽÍŠKOVI

CO KOUPIT MUŽŮM POD STROMEK
29.11.2017
MIKULÁŠSKÉ NADĚLOVÁNÍ DO PAPUČÍ
1.12.2017

ornament_01

Ještě si na to pamatuji. Psávala jsem; s obrovskou touhou, dočkat se těch zázraků, které by mi rodiče přece nemohli dát. A oni mi je dali, a já jim za to po létech děkuji. Podobné vzpomínky svým dětem za nic na světě nevezměte. 

Je fakt, že moje před, před, minulá generace nebyla tak zhýčkaná, a že jsme si přáli dárky (oproti dnešním zvyklostem) maličké, až směšné. Ale zázraky to byly. I teď si sesedněte kolem stolu a svěřte Ježíškovi svá tajná přání. Docela se vyplatí napsat jeden velký dopis za celou rodinu, která se schází pod stromečkem. Všichni se pak mohou docela elegantně domluvit na tom, kdo co zařídí, a pro koho. O Štědrém večeru bude vše, jak má být. Tady máte naše tipy, jaké dárky jsou letos ty NEJ. Protože někdy stačí malá inspirace a přijdete na celou řadu dalších dárků.

Většina dětských dopisů končí na okenním parapetu. Den, dva tam zůstávají (protože Ježíšek toho má přece moc), ale pak najednou zmizí. Je to ta nejkrásnější chvíle, kterou pak ti nejmenší musejí měsíc ustát. Snad právě proto potřebují adventní kalendář, aby názorně viděli, že dny doopravdy ubývají. Ke klukovským, ale i k holčičím přáním, se hodí vložit svitek s dopisem do vánočně ozdobené skleněné láhve. Z vysokých pater domů se pak psaníčko ponoří do zimních mraků stejně tak, jako do moře…

ornament_02

jezisek1

CO BUDOU DĚTI POTŘEBOVAT NA VZKAZ UKRYTÝ V LÁHVI

Tajemná láhev může být od nějakých bylinek, od léků i zakoupená v laboratorních potřebách. K dozdobení postačí plastové samolepicí perličky. Pro svůj nápad jsem hledala něco, s čím dokážou zápolit malé dětské ruce. Celkem připravte:

  • menší skleněnou láhev (nemusela by právě připomínat alkohol)
  • samolepicí obtisky na okna ve tvaru sněhových vloček
  • plastové perličky na samolepicích páskách (obojí zakoupíte v papírnictví)
  • nůžky
  • pevnější papír a pero
  • zlatou stužku na převázání psaníčka

Ozdobení láhve ponechte na dětech. Inspirujte je třeba namalovanou sněhovou vločkou, kouličkou na stromek, jednoduchým tvarem okénka. Zkrátka jakoukoli symbolikou Vánoc, která sleduje hodně jednoduchou linku. Těm nejmenším pomozte se stříháním, těm větším poraďte, že láhev mohou vyzdobit ze všech stran.

jezisek2

NAPSANÉ PSANÍČKO VHOĎTE DOVNITŘ

Pak už jen tajně vylovte svitek s dopisem Ježíškovi a místo něj vložte do láhve sladký pamlsek, jako odměnu za čekání. Celou scénu schovejte za lehounké záclony s jemným zimním dekorem, a pak už si jen užijte ten jásavý pokřik, kdy vaše děti najdou ráno láhev prázdnou…

I dospělí můžou psát Ježíškovi! Víte, jak si někdy marně lámete hlavu, po čem by mohl váš partner, příbuzní nebo kamarádi toužit? Nechte je napsat dopis a vy sami si také jeden vytvořte. Až po vás někdo bude chtít tip, co si přejete… tady je náš seznam nejoblíbenějších dárků.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.