6x VEČEŘE PRO BEZVA TÁTU

BEZINKOVÉ ŠAMPAŇSKÉ II / NA ZDRAVÍ
12.6.2017
NEBE V OBÝVÁKU
14.6.2017

Třetí červnová neděle patří významnému svátku – Dni otců. U nás je to nepříliš zaužívaný svátek, který si teprve klestí cestičku za sluncem. Ale bude tomu tak, a vy máte příležitost se mile přidat. Obejměte své velké, veselé, podmračené nebo fousaté táty, a připravte jim něco hodně dobrého na zub.

Chlapské chutě jsou většinou trošku výraznější, kořeněnější a štiplavější, ale není výjimkou, že se k nim řadí v hojné míře i zajímavě zpracovaná zelenina nebo těstoviny. V ne poslední řadě dojde určitě i na sladkosti. Takže vybírejte uvážlivě, a hlavně – řekněte tátům, že mají svůj den. Alespoň já bych to udělala moc ráda…


otcove1

1  Naložte jim něco hodně dobrého do řízného nálevu. Například sýr proložený olivami, sušenými rajčátky, růžovým pepřem a bylinkami. Pěkně zabalená buclatá dóza udělá hodně radosti, přitom s dárkem budete hotovi jedna, dvě. U této lahůdky jen počítejte s několika dny na proležení.

otcove2

2 Upečte jim například luxusní sekanou s tymiánem, olivami a feferonkou. Přidejte okurčičky, studené pivo… prostě bude ráj na zemi, a vy budete tím dobrým andělem.

otcove3

3  Zabalte jim dárkové balení lahodné domácí paštičky. Poohlédněte se po pěkné keramické dóze a svůj dárek pečlivě zabalte, aby hned nebylo jasné, o co jde. Můžete si být jisti, že překvapení bude spokojeně přijato. Konec konců můžete přidat i lahvinku dobrého vína.

otcove4

4  Usmažte jim super rychlovku, která je nenechá na pochybách, že jste na ně celý den mysleli. Vinné klobásky se přece jen tak doma nevyskytují. Patří k docela výjimečným laskominám, přesto, že jejich příprava je naprosto jednoduchá. Připomínám ještě, že pánev je pro muže, který rád vaří, hodně dobrým dárkem.

otcove5

5  Poskládejte jim kořeněný masový nářez zalitý jemným aspikem do keramického srdce. Forma, v které lze zapékat i připravovat moučníky, přinese v budoucnosti spoustu dalších kulinářských radostí.

otcove6

6  Slepte jim patrový dort z napečených ořechových obřích sušenek. V milovnících kávy vzbudíte všechny blažené představy o příjemném zažití, odpočinku i o tom, že mají kolem sebe spokojenou rodinu.

V neděli si užijte společný večer plný pohody.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.