V NÁRUČI BERÁNKŮ

DOMÁCÍ KARAMEL ANEB DÁRKY ZE SPÍŽE
13.11.2017
TWISTER QUICHE
16.11.2017

První, co v nás evokuje zima a chlad, je představa teplíčka. Čím jsme zmrzlejší, tím víc po něm toužíme.

Připojíte-li k útulné domácnosti ještě vidinu volného času, třeba sváteční dovolené, pak se výsledná rovnice podobá ráji na zemi. Blížící se zima má být dle prognóz tuhá. Nic moc povzbudivé… Takže nezbývá, než si připravit zateplení na veškeré části těla. Doslova od hlavy – po paty. Uvidíte, že se to nakonec dá zvládnout. S vánočními oslavami za humny však nezapomeňte i na všechny své blízké. Tento tip na dárky je totiž trefou do černého. Těžko si představit někoho, kdo by odmítl zachumlat se do heboučké náruče nových, lehkých a hřejivých materiálů:

  • V minulosti v nás imitace kožešin vyvolávaly spíše nepříjemné pocity. Materiály byly poněkud těžkopádné, po čase na nich bylo vidět pravidelné užívání, o údržbě ani nemluvě. Kožešiny imitující beránčí srst se v posledních letech vyvinuly v hodně příjemné materiály, po kterých s chutí sáhneme, kdykoli je nám chladno. Výrobci zjistili, že vůbec není nutné, aby se kožešiny přiblížily skutečnosti (konec konců si můžeme koupit i pravé), ale soustředili se na to, aby syntetické materiály okamžitě hřály, nepodporovaly alergie, byly lehoučké jako dech, a především vhodné do pračky. 
  • Kožešiny z mikrovlákna se dají bez obtíží i barvit, takže ve výsledku lze z materiálů ušít cokoli – od bot, přes oblečení, až po deky a soupravy do postele. Stanou se tak významným designovým prvkem vašeho interiéru. Sladíte-li například výraznou kostku s červeným beránkem a ložnici s bílým nebo přírodním zařízením, Vánoce mohou zaklepat na dveře.
  • Krémové a béžové barvy beránků zase působí úchvatně v kombinacích s pastelovými materiály, například s oříškovou, pudrově růžovou, bleděmodrou, dopřát si můžete i čistotu bílých barev. Tyto deky odlišuje použití velkoplošných pletených copánkových vzorů. Působí rustikálně a do interiéru přinesou styl ceněné ruční práce. 
  • Efektní plédy a přehozy u umělého ovčího rouna ochrání vaše sedačky a křesla, i když se do nich setřepe sprška cukroví nebo ořechových skořápek. Potom je bez obav svěřte své pračce. Při teplotě 30-40 °C (dle druhu materiálu) si s nimi výborně poradí. Pokud vlastníte výrobky z merino vlny, na šetrné praní je nejvhodnější tekutý prací přípravek Lanolin.
  • Drobné dárky, jako jsou papuče, bačkory i zateplené ponožky na spaní, rozhodně nepatří k otřepaným vánočním dárkům. Působí mile a obdarovaní dobře vědí, že jejich zdraví je vaší starostí.
  • V neposlední řadě se kožešiny z mikrovláken z logických důvodů objevují na součástech zdravotních pomůcek, jako jsou bederní pásy, elektrické hřející dečky na prohřátí páteře i ramen. Výběr je skutečně bohatý.

Nemyslíte, že je naprosto nezbytné, aby se beránci prohnaly i vaší vánoční domácností? Vybírejte pro užitek i pro radost, s kterou bude vaše zima o hodně příjemnější.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.