TŘI STYLY PRO STOLOVÁNÍ NA VYSOKÉ NOZE

DOMÁCÍ VLASOVÁ KOSMETIKA
15.6.2017
TYMIÁNOVÝ SIRUP DO LETNÍCH KOKTEJLŮ
19.6.2017

ornament_01

Bez hezky prostřeného stolu se neobejdu. Ne vždy mám čas na kdovíjaké úpravy, ale snažím se, aby i ledabyle prostřený stůl měl nějakou pěknou dominantu. Kytičku ve váze, zajímavý servírovací tác uprostřed, pár rozhozených svíček, cokoli. Když chci nabídnout něco dobrého na zub, pak ráda povýším obyčejný talíř na mísu na nožce. Umím to bleskově, a se vším efektem…

K tomu, abych slepila – a zase rozlepila talíř s nějakým podstavcem, používám aranžérskou gumu. Takovou bílou plastelínu, kterou potřebuji při focení (viz poslední fotka, kupuji ji ve výtvarných potřebách). Je bezvadná, protože s ní ledacos upevníte, a když už to není třeba, jen ji sloupnete bez jediné stopy. Výjimku tvoří místa, která jsou déle vystavená slunci nebo jinému zdroji tepla. Tam se pak drobátko rozpatlá.

Připravila jsem tři nápady – z porcelánu, k tomu jsem použila talíř s dekorem květin ze soupravy Purple + obyčejný snídaňový hrnek; z plechu, spojila jsem plechový talíř + hranatou krabičku od čaje; a nakonec ze skla, kdy jsem slepila skleněný talíř + malou vázu. Uvidíte, že doma najdete celou řadu zajímavých kousků, z kterých vznikne jedinečný design.

ornament_02

etazer2

1  PLECHOVÝ TALÍŘ + KRABIČKA OD ČAJE = ETAŽÉR V RUSTIKÁLNÍM STYLU

Z plechovky sundejte víčko a dovnitř vložte něco těžkého. Například závaží od staré váhy, kámen apod. Na celou hranu krabičky nalepte silný váleček aranžérské gumy. Talíř urovnejte na střed a pořádně ho vmáčkněte do gumy. Pokud je víčko krabičky dokonale rovné, ponechte ho na krabičce a bodově ho přilepte k talíři.

etazer3

2  SKLENĚNÝ TALÍŘ + VÁZA = SVÍCEN V ELEGANTNÍM STYLU

Nevysoká váza s těžkým dnem (stojí obráceně) dokonale posloužila mému záměru. Na talíř jsem nanesla silnější kolečko gumy o stejném průměru, jako má použitá svíčka. Postarala se tak o to, aby zakryla spoj. Na talíř jsem naaranžovala skleněné krystaly a korálky, můžete přidat i umělý kvítek, který znázorní skutečnost, že robustní nožka etažéru je dutá.

etazer_nahled

3  PORCELÁNOVÝ TALÍŘ + HRNEČEK = SNÍDAŇOVÝ ETAŽÉR V ROMANTICKÉM STYLU

Bílý porcelán se mi nikdy neomrzí. Jsem zvyklá kombinovat nejrůznější tvary k sobě a pokaždé vznikne pěkný stůl. Nádobí se dá s léty stále doplňovat, a moc dobře vypadá, když mezi čisté tvary přiberete i talíře s jemným květinovým dekorem. Jako například ten, který jsem použila z 18 kusové soupravy talířů. Objevíte ji i na našem e-shopu. Talíř přilepte pomocí gumy podobným způsobem, jako v předchozích návodech. Hrnek stojí dnem vzhůru, takže se dobře přilepí.

etazerkrok

JAK NA ETAŽÉR

Pravidla jsou jednoduchá – smontuje, co vám přijde pod ruku. Důležité je, aby nožka stojanu nebyla vratká; to znamená, že je dobré, když má širší základnu, jde něčím zatížit, a plochy pro slepení na sebe dobře dosednou. Pochopitelně etažér nezatěžujte jednostranně, ale to byste neučinili ani s jiným nádobím. Ke spojení použijte aranžérskou lepicí gumu KORES (Gum Fix), kterou po použití ze všeho lehce sloupnete. A pokud se vám do tvoření nechce, vyberte si stojan hotový. Čerstvé ovoce nebo nedělní moučník na něm vypadá k nakousnutí.

Je tu sezona krásných teplých večerů, a příjemný víkend před námi. Využijte ho se vší parádou.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.