STOJÁNEK NA VEJCE Z KVĚTINÁČKU

PLNĚNÉ VELIKONOČNÍ MUFFINY
25.3.2016
PERNÍK V SILIKONU? PROČ NE
29.3.2016

ornament_01

Nastal skvělý čas návštěv a hodování. Vydrží nám chvíli i po svátcích, a tak se také ve zvýšené míře zaobírám stolováním. Baví mě to.

Dnešní ráno, odstartovalo pořádnou konzumaci vajec; patrně i v rodinách, kde jim tolik neholdujete. Pamatujte na to, že abyste byli zdraví, na Pondělí velikonoční musí sníst vejce úplně každý!

Když se mi před svátky dostal do rukou zajímavý tác, hned tu byla inspirace. Je to plechový talíř, který je určený k servírování. Nápis na dně připomíná letmý otisk štětce a barvy. Už jsem dlouho nic nenatírala, tak jsem hledala, zda mi od podzimu nezbyla nějaká barva. Do rukou se mi připletla zásoba květináčků na jarní sázení, takže jsem to všechno složila dohromady.

Z nápadu využijte pěkné skládání ubrousků. Vějíř s květinou (i bez pomalovaného květináčku) se vám může hodit i pro dnešní slavnostní stolování. Jak to nakonec dopadne s kalíškem na vejce, uvidíte na poslední fotografii…

ornament_01

talir1

CO BUDETE POTŘEBOVAT

Na snídaňové prostírání s vejcem si připravte:

  • uvařené vejce
  • květináč 6 cm vysoký, o průměru 7 cm
  • bílou akrylovou barvu a plochý štětec
  • bílý ubrousek, 38 × 38 cm
  • jemnou kraječkovou dečku, o průměru 20 cm
  • tulipán, frézii, narcis…

Nejprve natřete květináč. Štětec smočte v barvě jen maličko a barvu otřete do hadříku. Téměř suchým štětcem a lehkými doteky natřete květináček. V okamžiku bude suchý.

talir2

SLOŽTE UBROUSEK

Ubrousek vyžehlete, složte do čtverce a naskládejte ho jako harmoniku. Hrany již nesežehluji, ale, pokud je ubrousek hodně nepoddajný, pak ho sežehlete.

talir3

KVĚTINOVÉ ARANŽMÁ

Ubrousek vlože do natřeného květináčku, otevřené strany ubrousku směřují ven. Strany mírně rozevřete. Přidejte květinu – a můžete servírovat.

talir4

K JARNÍM SNÍDANÍM

Teď už jen zbývá vložit kraječky do květináčku a vejce na nich uvelebit. Květináček se promění ve stojánek na vejce. Přeji krásná rána!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.