10 SNÍDANÍ DO POSTELE

ZAVÍRACÍ SÁČKY / RECYKLACE
30.6.2017
PROSTĚRADLA – KAMARÁDI NA DOBROU NOC
4.7.2017

Nemohu začít prázdniny jinak, než povídáním o dlouhých klidných ránech zalitých sluncem. Vzpomínáme pak na ně po zbytek roku. Máte-li právě dovolenou, otevřete svůj den tím nejúžasnějším způsobem – snídaní do postele.

Já to vlastně moc neumím. Ze dne na den vypnout starosti a zapomenout na povinnosti mi trvá docela dlouho; můžete to cítit podobně. Možná ale, že by stálo za vyzkoušení zůstat chvíli v peřinách a srovnat si myšlenky. A donést si k tomu senzační snídani. Něco, co máte nejraději, a na co v běhu všedních dní nemáte čas. Myslím, že lehké dobré jídlo vyřeší velkou spoustu otázek.

Připravila jsem vám k tomu celou řádku inspirací a k tomu se nezapomeňte podívat na naši prázdninovou nabídku ložního povlečení, s níž bude lenošení jaksepatří romantické…


snidane1

1  Nejrychlejší snídaně  Granolu, čili pečené müsli, si můžete koupit v každé samoobsluze. Jenomže pak si jednou namícháte svoji, a zjistíte: a) že je stokrát chutnější, b) že je opravdu plná oříšků (protože jste si je tam dali, a ne, že jen tvoří mizivé procento, c) a že ji máte čerstvou a ještě vás vyšla levněji. Granolu nasypejte na pohár plný sytého jogurtu řeckého typu, přidejte sezonní ovoce, a budete si připadat jako v té nejlepší cukrárně. Tomu říkám start do nového dne.

snidane2

2, 3, 4, 5  Syté chia pudinky  Ještě chvíli zůstanu v cukrárně, protože pokud máte rádi sladké jako já, mám pro vás dobrou zprávu, že mlsat lze i zdravě. Pudink si nachystejte večer do sklenic, a ráno máte navařeno. Chia semínka (šalvěj hispánská) do sebe vstřebají veškeré tekutiny a vytvoří lahodnou konzistenci, kterou dokončíte ovocem, javorovým sirupem apod. Ochutnejte něco nového.

snidane5

6 Ranní pečivo je nejchutnější  Čerstvé houstičky jsou nejlepší vlažné, jen se nesmíte spálit o sýr ukrytý uvnitř. Jejich příprava je strašně jednoduchá, ale to byste si museli ráno přivstat. Nejste-li skřivani, upečte je klidně večer a nechejte je v ošatce pod pláténkem. Domácí pečivo vždycky předčí možnosti místní nabídky.

snidane3-4

7, 8  Teplá snídaně nasladko i naslano  Tihle motýlci jsou z lívancového těsta, rychlého a jemného. Dokonale zkopírují tvar silikonové formičky, takže vaše snídaně bude nejen dobrá, ale i krásná. Určitě s nimi potěšíte malé strávníky. Ti větší možná nepohrdnou vejci, která vytvarujete ve formě úplně stejně. Podívejte se…

snidane6

9  Snídaně na vidličku  Mám tu  super labužnickou snídani, kterou potěšíte především svého partnera. Slanina, vejce, sýr, trocha bylinek a koření, ale i tak rychlovka. Celé tajemství spočívá v tom, že vejce zapečete v troubě ve formě na muffiny. Snadné a efektní. Porce se příhodně nazývají egg cups a lze do nich přidat téměř cokoli.

snidane7

10  Co dům, zahrada a les dá  Takhle vypadají prázdniny. Povlečení v barvách borůvek a podnos plný dobrot. Umíte si představit, že to jediné co musíte vykonat, je koupání a četba detektivky? Namíchejte si snídani z ovoce, cereálií a jogurtu, přidejte bylinkový čaj. Ve svém volném čase můžete i pouvažovat, že vystoupíte ze svých obvyklých stravovacích hříchů…


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.