SLAVNOSTNÍ SKLÁDÁNÍ UBROUSKŮ

TRESČÍ ŠUNKA S ČOČKOVÝM SALÁTEM
5.12.2016
JEŽÍŠKU, PŘEJI SI… POŘÁDNÝ ZIMNÍ DÁREK!
7.12.2016

Ubrousky patří na stole k naprosto nepostradatelným věcem. Kromě své prvotní funkce pomohou doladit stůl do jednotného stylu a dokonce jim můžete přisoudit i absolutní dominanci.

Ubrouskování mám ráda, a kdybych měla čas, napsala bych na to téma knížku. Je fakt, že se mi rodina směje, že bez ubrousku nesním ani jogurt. Ovšem pěkně prostřený stůl pak pokaždé ocení. A což teprve o Vánocích – to je opravdu hodně příležitostí k tomu, abyste si promysleli jak bude vypadat váš jídelní stůl.

Zatímco k velkému stolování potřebujete nažehlený ubrus, stylovou dekoraci nebo svícny a látkové ubrousky, k rychlému snídaňovému a svačinovému prostírání postačí obdélníkové nebo čtvercové prostírky ladicí se stolní deskou, a bez problémů i papírové ubrousky. Samozřejmě je nemusíte pokaždé skládat do složitých tvarů. Stačí jednota stylu a jednoduchost. Papírové ubrousky mohou mít tak krásné dekory, že je vhodné nechat je rozložené. Zvláště, jsou-li na nich veselé obrázky, které se líbí dětem.

Pokud si přece jen budete chtít trošku pohrát, pak se rozhlédněte po kuchyni, po svátečním nádobí, sklenkách i příborech, jak vše hraje dohromady, a celé aranžmá dokončete těmi nejkrásnějšími ubrousky.


 

ubrousky1

1  Kroužky na ubrousky jsou tím nejjednodušším řešením, jak dát ubrouskům pěkný tvar. Postačí smotat je do úhledných ruliček a vložit dovnitř. Kroužky se strukturálními tapetami vznikly docela jednoduše z obyčejných plechových krabiček, které jsem zbavila dna. Vzhled jim dejte jakýkoli. Můžete pracovat s textilem, s korálky, zkrátka podle toho, jak rustikální nebo blýskavý styl zvolíte.

ubrousky2

2  Na Štědrý večer je krásné užít si naplno slavnostní atmosféry. I když během roku neholdujete třpytu zlata, tento večer mu mimořádně sluší. Například kroužky s andělskými křídly vám opravdu nedají moc práce a každého moc potěší.

ubrousky4

3  Papírové ubrousky mohou vyznít jako naprosto luxusní dekorace. Zvláště v okamžiku, kdy je u stolu prostřeno pro více strávníků. Řada efektních stříšek vytvoří na talířích barevnou explozi.

ubrousky3

4 Ubrousek jako dárek Přichystejte milé překvapení někomu blízkému. Do složeného ubrousku stačí vložit krabičku s cukrovím. Věnujte ji jako poděkování za pozvání k slavnostně prostřenému stolu. Skládanka je naprosto jednoduchá, ale efekt mimořádný.

Nezapomeňte si překontrolovat veškerou stolní výbavu. Pokud vám něco schází, jsme tu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.