SLADKÉ RYCHLOVKY NA POSLEDNÍ CHVÍLI

ŠTĚDROVEČERNÍ STŮL S PANETTONE
14.12.2017
MINI PAVLOVA ANEB CO S BÍLKY?
18.12.2017

K našim Vánocům neodmyslitelně patří vůně perníkového koření, skořice a všechny druhy ořechů. Pokud nepečete drobné cukroví, nebo zkrátka letos nestíháte, upečte si koláč plný jablek, oříšků i kokosu, a na cukroví si nikdo ani nevzpomene.

Podobné je to u litého vánočního perníku, tradičního ovocného chlebíčku nebo ledových margotkových řezů. Všechny totiž mají chuť vánočního cukroví, ale je s nimi mnohem méně práce. Zrovna tak není špatné, mít v chladničce jednoduchý dort. Nazdobte ho tak, aby připomínal zachumlanou zimu za okny. Ani vykrajovací formičky nepřijdou zkrátka a vnesou do vašeho pečení tu správnou vánoční atmosféru. Řezy i koláče si dozdobte podle své fantazie a k tvoření určitě přizvěte i menší děti. Zažijete nejen spoustu milé zábavy, ale společné dílo bude i lépe chutnat.

Honem nastartujte rozměrnější plechy a koláčové formy, většina dobrot bude za půl hodinky v troubě!


rychlovky1

 1 Ledové margotkové řezy  Voní po kokosu a rumu a vytvoříte je z oblíbených tyčinek Margot. Je to rychovka se skvělou chutí, jen je vhodné řezy nakrájet vždy před podáváním, aby byly dokonale nadýchané.

rychlovky2

2 Citronový dort  Když se řekne dort, vybaví se každému spousta práce. Ne, tenhle je jednoduchý, voní po citronech, a to je další vůně, kterou máme o svátcích rádi kolem sebe. A ještě něco – zdobení vám zabere doslova 5 minutek.

rychlovky3

3 Vánoční ovocný chlebíček  Chuť pomerančové kůry a čokolády, to je přesně to, co si vyberete k odpolední kávě pod stromečkem. Přidejte třtinový cukr pro jemné karamelové zabarvení a špaldovou mouku pro jemně oříškovou příchuť, a těšte se na volné chvíle.

rychlovky4

4 Tradiční vánoční perník s pomerančovou kůrou  Milujete perníčky? Tak ty už se vám hůře rozleží, i kdybyste je stíhali. Nic se ale neděje, všechny oblíbené ingredience, které k perníku náleží, dejte do litého těsta. Do pravého perníku patří švestková povidla a med, takže se nebojte, že letošní Vánoce nějak ošidíte.

rychlovky5

5 Veverčí koláč si stoprocentně upečte s dětmi těsně před Štědrým dnem. Nechte ho do rána rozležet aby se těsto provlhčilo jablíčky a provonělo kokosem.  Pokud neradi pracujete s křehkým těstem, tohoto se nebojte. Základem je totiž pomazánkové máslo, a těsto se chová jako plastelína. Nelepí a je dokonale tvárné.

Užijte si veselé a voňavé chvíle v kuchyni, možná zjistíte, že pečení je prima zábava!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.