SILVESTROVSKÉ CHUTĚ

VELKÉ DÁRKOVÁNÍ
21.12.2015
JEŽÍŠKU, PŘEJI SI…
23.12.2015

Už jste pořádně přeslazení? Já tedy ano. O to snáze se mi přemýšlí o nesladké kuchyni. Klasickou silvestrovskou studenou kuchyni chystám nerada. Přiznávám se k tomu, i když si s oblibou zobnu lákavých chuťovek. Třeba sýrů, oliv, ovocných salátů i tence nakrájených masíček. Mlsná jsem dost, ale mám ráda různorodé chutě.

Samo sebou budu donucena připravit nějaké drobné večerní pohoštění k vínu. Takže mi vůbec nevadí, že jdu vyzkoušet maličká tvořítka na jednohubky. S většími nerezovými formami s pístem mám zkušenosti (viz Na vlastní kůži, Patrové tousty) a jsem s nimi už dlouho kamarád. Pracuji s nimi naslano i nasladko. Jdu tedy vyzkoušet, jak mi budou vyhovovat tvořítka na prťavé jednohubky.


TESTUJEME SADU NA JEDNOHUBKY

jednohubky1

Sada obsahuje 5 plastových tvořítek, každé má jiný tvar. Spodní okraj je otevřený, aby se mohl zabořit do připraveného toustu a fungoval, jako vykrajovátko. Píst, kterým zatlačíte z opačného konce, vystrčí obsah ven. Úplně jednoduché. Těším se, že budu mít brzy talíř plný srdíček, koleček i květin.


jednohubky2

SRDCE NA DLANI  Nejprve jsem vytvořila pomazánky na sendviče. Stačí dva druhy, které se chuťově doplňují. Namazala jsem sendviče, proložila je plátky šunky i vysokými plátky sýrů. Pak jsem zabořila tvořítko dovnitř. Srdíčko se krásně vykrojilo. Mrzelo mě, že jsme nevyfotili to pěkné vykrojení, ale uvidíte sami, jak to funguje. Pak to šlo, jako po másle. Jednohubky přibývaly a mě se nakonec líbily nejvíc čtvercové. Sloupečky, které jsem ještě zvýšila dalším zdobením, aby byly jednohubky různě vysoké, vypadaly opravdu lákavě. (Samozřejmě nevykrajujte od prostředka sendviče, zbývaly by vám velké okraje.)

Aby se jednohubky dobře jedly, je třeba nakonec použít plastová nebo přírodní párátka (nám při focení trošku překážely). Maličké sloupečky by se vám cestou k ústům rozpadly. Se zdobením práce není, protože nahoru se toho vážně moc nevejde, ale určitě si namícháte ten správný koktejl chutí – od ančoviček, až po kuličky hroznového vína. Dejte přednost pikantním chutím. Musím říct, že se docela těším, až v létě vyzkouším kanapky z kousků melounů a kiwi.


SEČTENO A PODTRŽENO

U mě vše v pořádku. Droboučké kanapky jsou moc pěkné. Velkou společnost s nimi nenakrmíte, ale jako zpestření pohoštění zafungují. Výrobu si rychle zmechanizujete, ovšem trošku mi vadí, že zbývá spousta okrajů a také to, že nemůžete sendvič proložit např. okurkami apod. To už musíte silněji zatlačit do pístu a sendvič kolem se deformuje. Nic se neděje, zbývajícími ingrediencemi lze ochutit a dozdobit vršek. razitko_02

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.