SEN O SVĚTLÉ POHOVCE

4 TIPY NA OVOCNÉ SPECIALITY
9.5.2017
FRANCOUZSKÉ LEVANDULOVÉ MADLENKY
11.5.2017

Bydlení se světlými pastelovými tóny je skutečně sen. Odstíny šedi, bílé kávy nebo dokonce zářivost křídově bílé barvy, obdivujeme většinou jen v bytových žurnálech. A říkáme si, že až jednou…

Skutečnost je taková, že mnozí žijeme v rušných zónách, kde se solidně práší, máme malé děti, s nimiž prožíváme období rozpatlaných čokolád a barevných kříd, chováme domácí zvířátko, které si stále ne a ne čistit packy před vchodem. Sami ve svých domovech žijeme aktivním životem, jež přináší domácnosti tu a tam nějaký šrám. Tak to všechno má být, nemáme přece příbytky na ukazování. Ale ta elegance světlého prostoru, jednoduchost, vzdušnost a čistota je v nás ukotvená docela pevně.

A tak si mnozí sníme o světlém čalounění na odpočivných pohovkách, židlích i křeslech, ale bojíme se, že je neudržíme dostatečně dlouho pěkné a čisté. Stačí vylitá káva, a je tu velký problém. Jedno řešení však máme po ruce. Sedací kout může dostat zbrusu nové potahy. Bez čalouníka a bez nákladného stěhování. Pokud navštěvujete náš e-shop, pak víte, že při obnově vaší sedačky můžete vybírat z více než 60 barev a vzorů multielastických potahů, které se přizpůsobí velkému množství tvarů čalouněného nábytku. Světlé barvy nám však v nabídce docela chyběly. Nyní jsou tu ve značkách Castelo a Cikcak ve zbrusu nové kvalitě s imitacemi žakárových vzorů, a vy můžete vybírat.

Pořízení nových potahů je tím dokonalým řešením, kdy si splníte svůj sen o světlé sedací soupravě. V tuto chvíli se jí už nemusíte bát. Potahy lze vyprat a opakovaně užívat po dlouhou dobu. 

Současný barevný marketing doporučuje pro letošní rok interiérové odstíny popelavě modré, tyrkysové, světle zelené a fialové. Těžko si představit lepší sousedství pro spojení s šedými a přírodně bílými barvami:

  • Popelavě modrá je barvou klidu a harmonie. Příchod do bytu v těchto tónech působí konejšivě a příjemně. Pokud jste podlehli trendu loňského roku, který propagoval světle růžovou a bleděmodrou, vklouznete do letošních tónů velmi snadno. Barvě dejte prostor na stěnách, na solitérech lakovaného nábytku a na retro kovových doplňcích. Šedomodré tóny si přímo říkají o bílou barvu čalounění i o světlé koberce.
  • Tyrkys si představujeme každý jinak. Někdo víc do zelena, někdo se silnější příměsí modré. Oboje je správně, a platí, že módní odstíny jsou poměrně výrazné. Pracujte s nimi odvážně, protože toto je barva individualistů. Tyrkysové odstíny začleňte do tapet, do rozvolněných dekorů závěsů, do polštářků a drobných bytových doplňků.
  • Světle zelená odráží jaro ve své nejčerstvější podobě. Musíte ji milovat, jinak se vám časem okouká. Proto to není barva vhodná na stěny, zato velké plochy koberců ji unesou velice snadno. Je to přece ta nejpřímější podoba přírody. Zelenou si vyberte pro židle a stolky z plastu, hojně ji rozhoďte po kuchyni v podobě chytrých přístrojů, pořiďte si barevné ubrusy.
  • Fialové tóny vycházejí z růžové i z modré. Vyberte si, která barva je vám příjemnější. Ve většině případů se tyto odstíny objevují ve florálních motivech, na skleněných vázách, sklenkách na víno, na porcelánovém i keramickém nádobí. S letošními barvami bude váš příbytek výjimečný.

2 Comments

  1. Johanka napsal:

    Ahoj pohovka ve světlé barvě ji sice taková uklidňující ale když máte děti tak je těžké je uhlídat aby ji nezamazali. My jsme se před nedávnem nastěhovali do podnájmu který jsme sehnaly tady https://www.czech-estate.cz a byl tam světlejší gauč a během jednoho týdne jsme si museli sháněli novou pohovku protože máme syna, a už na ní byli čáry od fixy a čmouhy od jidla. Takže bych doporučovala pohovku spíše z nějakého omyvatelného tmavšího materiálu.

  2. Jana napsal:

    Ahoj, Johanko,
    souhlasím! Sama jsem prošla dětstvím výtvarně nadaného syna, a vím, o co jde :o), ale tak od 7-8 let už je domluva s dětmi konstruktivní. Výhodou pohovky opatřené napínacím potahem je to, že potah je prací. Údržba není bezpracná, ale na rozdíl od čalounění – je možná. Děti pohovku stoprocentně umažou jídlem, ale plastická struktura moc nedovoluje psát po povrchu fixem a mám tu zkušenost, že běžná špína se vypere docela snadno. Třeba to jednou zkusíte. Na přechodnou dobu lze takto ochránit povrch nového čalouněného nábytku, který bude jednou dělat parádu tak, jak jste ho koupili.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.