S JAREM BUĎME KRÁSNÍ A ZDRAVÍ

5 TIPŮ NA PARÁDNÍ DEZERTY KE KÁVĚ
25.4.2017
JAK HEZKY SLOŽIT NAPÍNACÍ PROSTĚRADLO
27.4.2017

Krásu a spokojenost si nosíme v sobě. Prozáří nás víc, než si myslíme.

Je milé, když se ozve pochvalná reakce našeho okolí. Ovšem dobře víme, že to není jen tak. Pro své zdraví a svůj vzhled musíme něco udělat. Zvláště, když mineme životní úseky, které nám daly pořádně zabrat. Cítíme, že potřebujeme zdravý restart. V malé či větší míře to zažíváme stále dokola.

První berličkou pro mě bývá jaro. Mám pocit, že bych přece jen měla po zimě vylézt z kukly a třeba shodit nějaká ta kila. Většinou zůstane u předsevzetí, to ano, ale uvědomím si, že tu vůbec jsem, a tím svou osobu posunu na žebříčku povinností alespoň kousek dopředu. Už to je dobrý počin. Ještě je tu pár dalších berliček, které nám pomohou, abychom vyšli do ulic v podobě barevných motýlů.

Dobře, v prvé řadě jsme zvedli hlavu, ale ještě je třeba narovnat záda. Co udělat proto, aby nás nebolela, je nasnadě. Obvykle je třeba zbavit se starostí, ale to bývá zatraceně těžké. Ne nadarmo se říká, že všechny leží na našich bedrech. Zkusme si trošku pomoci pohybem a zvykněme si na zdravější životní styl. Nejsou to jen slova. A když něco zabolí, ještě jsou tu bylinné masti a podpůrné prostředky, které nám mnohdy usnadní život. Nezapomeňte, že v neposlední řádě jsou tu ještě přátelé, aby s námi vyrazili do tělocvičny, a všimli si, že jsme shodili v pase…

  1. Dříve, než se pustíte do ozdravného cyklu souvisejícího se stravováním, sportem apod., nastartujte se nějakou pozitivní změnou svého zevnějšku. Může to být nový střih účesu, který vás celou promění. Většinou si budete připadat mladší, a hlavně, vystoupíte ze stojaté vody. S tím může souviset i užívání jiné vlasové kosmetiky nebo pořízení kulmy na velmi aktuální lokny, s kterými budete výjimečná.
  2. K pěstěnému vzhledu patří péče o nehty na rukou a nohou. Elektrická manikůra se postará o to, abyste se v pohodlí domova připravili na dny plné slunce. Ale nejen to, půjdete-li si zacvičit, budete se cítit upravená a sebejistá.
  3. Pleťové krémy a masky by měly být plné pleti prospěšných olejů, které pěstí do hloubky, zvláčňují a omlazují. Krémy na den by měly nezbytně obsahovat ochranu proti slunečnímu záření. A když zabolí záda nebo natažené svaly, svěřte se bez obav bylinným mastím. Například kostivalová mast by neměla chybět v žádné lékárničce. Výborně se hodí k masážím zad, pomůže unaveným nohám a šlachám a ocení ji každý, kdo je celý den v pohybu. Pro své účinky je také výborným doplňkem při rehabilitaci, zvláště po úrazu.
  4. Tělo zpevníte jen a jen cvičením. Chcete-li vyrýsovat svaly, musíte do posilovny. Doma ale můžete prohánět celou řadu rehabilitačních pomůcek, které vaše záda udrží v dobré kondici. Jako první si pořiďte gymnastický míč. Nejen že ho využijete jako alternativní způsob sezení, ale hlavně si posílíte břišní a zádové svaly. Vyberte si ze třech velikostí – od 65-85 cm podle účelu, který má splňovat. Podobně lze využít rotační disk, který tvaruje a posiluje břišní i bederní svaly a rotátory páteře. Na povrchu disku jsou umístěny speciální magnetické body, které zvyšují efektivitu cvičení. Vypadá nevinně, ale hravě unese i stokilovou postavu.
  5. Když je nejhůře, a vaše záda vám dávají bolestí najevo, že mají dost, vyzkoušejte suché teplo. Sice problém nevyléčí, ale neskutečně zmírní. Poskytne vám ho elastický ledvinový pás z ovčího rouna. Je antialergický, krásně kopíruje tělo a na holé kůži masíruje nervová zakončení, která hlubokým teplem zklidní. Podobně můžete vyzkoušet účinné bederní pásy se strategicky umístěnými magnety. Stimulují krevní oběh a příjemně prohřívají citlivou oblast bederní páteře. Pás obsahuje 16 magnetů, každý o síle 500 Gaussů. Na rozdíl od vlněného pásu není vhodný pro osoby s kardiostimulátorem a těhotné ženy.
  6. A už jsem u nepopulárního tématu – což je hubnutí. Nedá se nic dělat, pokud máte problémy se svými zády, bylo by na místě ubrat ze své váhy. Než se tak stane, využijte skrytého pomocníka v podobě dalšího pásu – tentokrát zeštíhlujícího. Je zhotovený z neoprénu, a pomůže vám vytvarovat postavu tak, že se budete moci pyšnit plochým bříškem a štíhlejšími boky. Zeštíhlující pás přilne těsně k tělu, čímž podpoří zádové svalstvo. Je vhodný i jako ochrana před nachlazením, takže, proč ho nevyzkoušet.
  7. Ještě jednu vychytávku tu pro vás mám. Anticelulitické tílko má nejen zeštíhlující účinek, ale speciální textura materiálu (kde se střídají drobné výstupky a hladké oblasti) pomáhá i v boji s celulitidou. Při pohybu těla dochází k masážnímu účinku a tato jemná a příjemná mikro masáž podpoří krevní oběh a napomůže k odstranění nadbytečných podkožních tukových ložisek a toxinů. Zkrátka – buďme krásné a zdravé!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.