PRÁZDNINY ZAČÍNAJÍ ZMRZLINOU

LETNÍ UBROUSKOVÁNÍ / VĚJÍŘ
23.6.2017
NOVÝ HIT OBÝVACÍCH POKOJŮ
28.6.2017

Alespoň já ten pocit mám každoročně. Ne, že bych zmrzlině neholdovala mimo tento čas, ale ty trochu zdravější zmrzliny jsou plné čerstvých jahod, zralých melounů a lesního ovoce, a to vše je zkrátka k mání o prázdninách…

Také si vzpomínám, že moje první cesta s novým vysvědčením vedla do cukrárny. Optimističtí rodiče doufali, že si to zasloužím, tak jsem dostala nějaký peníz do kapsy. Možná to děláte také tak. Ale pokud si umíte udělat pořádný kyblík zmrzliny doma, pak si to užijete ještě víc. Vyberte si ten nejteplejší den, zavřete se s dětmi do kuchyně a připravte si společné kuchtění. Je fakt, že za týden na sebe budete mít více času, a tak si porci letošních zážitků pěkně naplánujte. Třeba při výrobě senzační zmrzliny.


zmrzka1

1  Z domácího záhonu  O levanduli jsem toho na stránkách blogu napsala už spoustu, a i mimo to víte, že se používá v kuchyni jako ostatní bylinky. Protože je levandule právě teď v plném květu, užijte si ji všemi smysly, a to doslova, a ochutnejte smetanově hedvábnou levandulovou zmrzlinu. Výborně se vyjímá také v nerezových pohárech, které si letos chystám pořídit.

zmrzka2

2, 3, 4  Zdravé nanuky pro děti  Výroba zmrzlin do plastových tvořítek, je opravdu jednoduchá; určitě si nějaká pořiďte. K dostání jsou v různých tvarech, aby se líbila především dětem. Naplňte je ovocným pyré (zkuste třeba kombinaci broskví a ostružin), ochuceným jogurtem například s cukrovým melounem nebo domácími smetanovými zmrzlinkami. Máme pro vás i recept na skvělou zmrzlinu z kokosového mléka, kterou můžete ochutit jakýmkoliv ovocem. Po zamražení nechte tvořítka na povrchu trošku ohřát a pak vyjměte nanuky pomocí zabudovaného držátka. Spotřebujete tak i malé zbytky nezkonzumovaného ovoce, ale hlavně – víte, co vaše děti mlsají.

zmrzka3

5  Vyprázdněte mrazák  Samozřejmě se někdy chceme vytáhnout a po dobrém obědě nabídnout dokonalou sladkou tečku. Pokaždé mi bleskurychle pomohou silikonové formy, které běžně užívám také k pečení muffinových těst. K výrobě zmrzliny můžete v tuto chvíli využít i poslední loňské zbytky z mrazáku. Měl by být právě tak připravený, než dozraje první letošní úroda lesního ovoce.

zmrzka4

6  Rychlovka, aneb za dveřmi je návštěva  Výroba domácí zmrzliny je snadná, ale je třeba počítat s tím, že se musí pořádně zmrazit. Ne vždy je na to dostatek času. V takové chvíli sáhnu po prověřené kupované zmrzlině, nechám ji trošku povolit a naplním s ní silikonové bábovky nebo celou formu. Každou porci uzavřu sušenkovým těstem, takže vyklopený dezert je zajímavější. Doplňte ho čerstvým ovocem, čokoládou, horkými malinami, prostě jak to máte rádi.

001

7 A bonus navíc! Připravte si základ z kokosového mléka a zkombinujete ho s čerstvým ovocem nebo s rozmixovaným pyré, případně část krému dokončete jiným způsobem dle základního receptu, získáte velice rychle různé kombinace chutí.

Zmrzliny jsou nejrychlejším a nejefektnějším letním dezertem, kterému nikdo neodolá. Užijte si jich dosytosti :o)


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.