POTAHY NA POHOVKY BEZ OPĚREK

CO NESMÍ CHYBĚT V KUCHYNI
17.1.2018
HYACINTY JSOU KLÍČEM K JARU
19.1.2018

ornament_01
Svrchní ošacení sedacího nábytku je při výběru nové sedačky hodně konzultovanou otázkou. Jakkoli nás výrobce přesvědčuje o tom, že vybrané čalounění jde skvěle čistit a jeho životnost je téměř neomezená, nakonec zjistíme, že jeho funkce jednou skončila.

Sedačky a křesla zkrátka nejsou nesmrtelné. A i když se nám na nich výborně sedí, musíme se párkrát za život rozhodnout pro další investici. Při výběru nové sedací soupravy budeme opět zvažovat, zda je čalounění dostatečně odolné proti oděru, vytahání, vlhkosti a zašpinění. Ale co když přenesete všechny tyto starosti jenom na textilní potah, kterým lze starou sedačku inovovat? A navíc – je-li největší devizou to, že po zašpinění potah stáhnete a vyperete v pračce?

To už stojí za vyzkoušení. Příležitostí je víc než dost. Super strečové potahy na pohovky, křesla, židle a taburety neustále doplňujeme o nové tvary a vzory; stačí jen dobře změřit svůj nábytek a vybrat si dekor nebo barevný odstín. Potahy dobře sedí na nábytku s pevnějším podkladem a hladkými geometrickými tvary (tedy bez samostatných polštářů). Poddajný materiál se však lehce přizpůsobí i oblým tvarům.

K méně obvyklým konstrukcím sedacího nábytku patří pohovky a křesla bez čalouněných područek. Ovšem i zde jsme rozšířili nabídku jednobarevných potahů Glamour o další modely s označením Carla (na úvodní fotografii). Barevná škála je obdobná, ale moderní materiál má jinou vazbu. Na výběr jsou potahy na klasické křeslo, dvojkřeslo a trojkřeslo.

Naše domácnosti jsou neustále konfrontovány s běžným životem, kde se pohybují děti, domácí zvířátka i méně ohleduplné návštěvy. Praktické textilie nám tak odeberou pořádnou spoustu starostí. Rozhodně už vás nerozhodí rozpatlaná čokoláda na pohovce. Pračka dá všechno docela rychle do pořádku!

ornament_02

carla1

SVĚTLÉ BARVY PŘISPÍVAJÍ K POHODĚ

Konečně si můžete na sedací soupravě dopřát smetanové tóny. Když budete spokojeni, pořiďte si další potah v odlišném barevném odstínu. Nejen, že si během roku dopřejete příjemnou proměnu bytu, ale v okamžiku, kdy se jeden potah pere a suší, jednoduše navléknete druhý. Světlé tóny jsou symbolem světla. Zvětšují prostor a nechávají vyznít ostatní barvy, které se od nich odráží. V kombinacích nejlépe působí teplé barvy dřeva, které neutrální tóny oživí. Dopřejte si mazlivé pohodlí teplých dek, beránčích bačkor a polštářků. Zima ještě neřekla své poslední slovo…


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.