POKOJ PRO PUBERŤÁKY

JABLKA V ŽUPANU + VIDEO
3.10.2016
5 LUXUSNÍCH DOBROT K VÍNU
5.10.2016

Přijde den, kdy naše děti překročí bezpečnou hranici dětství; někdy skokem, někdy s pořádným třeskem. Většinou si všichni pamatujeme ten okamžik, kdy nám to došlo. Je čas vytvořit v dětském pokoji nové zázemí.

V zařizování je to už třetí etapa. No, je to náročné. Po výbavě pro rostoucí batole a pak pro školáčka, vstupuje vaše dítě do dospěláckého světa. Zatím stojí na krajíčku, ale je docela vhodné, začít se zařizováním už teď. Ne v tom smyslu, že má mít veškerý komfort naráz (komfortem nemyslím finanční výdaje, ale potřebné parametry pro správné spaní, sezení, podmínky k práci). Právě proto, že všechno stojí dost peněz, je vhodné plánovat a zařizovat postupně. Pokud je tu předpoklad, že dítě dost vyroste, bude potřebovat lůžko v prodloužené délce, a na to je ještě čas. Co vždy spěchá, je nákup kvalitní, ergonomické židle, která je důležitá pro bezproblémový vývoj. Další oblast, která se rychle rozvíjí, jsou koníčky a zájmy dítěte. Budou zapotřebí nové úložné prostory, police na stěnách, plastové boxy pro snadné utřídění věcí i pro jejich úklid. Stěny pokoje se stanou přehlídkou snů, romantických představ i přání. V podstatě do ničeho nezasahujte. Čtyři stěny, za kterými vaše dítě dospívá, jsou jeho posvátnou půdou, na kterou je mimořádně citlivé. Respektujte to, že bude vytapetováno plakáty a fotografiemi muzikantů i to, že vám občas někde odpadne kus omítky i s lepenkou. Pomozte raději s výběrem nalepovacích obřích hodin na stěnu, které dají všemu kolem řád.

S hlubokým povzdechem odstraňte povlečení s krtečkem a nahraďte ho, pořiďte kvalitní budík – nejlépe v retro designu, děvčatům pořiďte zrcadlo, protože ho prostě potřebují!!, podlahu vyzbrojte barevnými puntíky koberců, protože návštěvy se často odehrávají právě zde. Zařizujte s lehkostí, aby se mohl prostor variabilně rozvíjet. Jestli mohu doporučit jednu skvělou věc – pořiďte do pokoje štendr – rozumějte pojízdný stojan na odkládání oděvů – a fůru ramínek. Mají ho rádi kluci i holky. Úklid ve skříních je prostě nuda, a nejlépe je mít všechno na očích. Děvčata se potřebují svou garderobou kochat a pořádat přehlídky, a kluci potřebují mít všechno přehledně jasné, aby o tom nemuseli přemýšlet. Vzhůru do toho!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.