PIKNIK V PŘÍRODĚ

SUŠÍME, VAŘÍME A NAKLÁDÁME HOUBY
18.7.2017
STYLOVÉ HODINY S LEVANDULÍ
24.7.2017

Pozvěte kamarády na piknik. Je to docela nevšední zážitek. Když snížíte svůj obzor do výšky dítěte, zjistíte, že svět vypadá docela jinak… 

Tak schválně – kdy jste si naposledy sedli jen tak do trávy? Pokud jste odpověděli záporně, rychle to napravte. Sbalte jednu, dvě deky, chladicí tašku s oblíbenými dobrotami, lehký plážový slunečník, a jde se. Na břehu rybníka nebo na kraji louky, kde je výhled do kraje, vám bude společně skvěle. Den strávený na čerstvém vzduchu vás nejenom naplní energií, ale především přinutí odpočívat. A také si na všem nesmírně pochutnáte. Dokonce si můžete svůj jídelníček obohatit o jednoduché grilované pokrmy a vzít si s sebou bezpečný přenosný gril.

Pokud jste v piknikování nováčky, pořiďte si základní výbavu, protože počítejte s tím, že se vám pobyt v trávě nebo na písečné pláži jaksepatří zalíbí. Řadu nezbytností naleznete na našem e-shopu:

  • Něco pod sebe – Dejte přednost speciální dece, která má na rubové straně voděodolnou vrstvu. Kromě toho, že o vás bude dobře postaráno, deku snadno zbavíte nečistot a sbalíte do malého balíčku zajištěného suchým zipem.
  • Přeprava potravy – Piknik bez přehlídky lahůdek by pochopitelně nebyl piknikem. Toto slovo znamená zcela specifický způsob hodování pod širým nebem. Neodmyslitelně k němu patří piknikový koš, což je proutěný košík opatřený víkem, obsahující nerozbitný jídelní servis, příbory a sklenice. Tento úžasný vrchol romantiky velice rychle nahradily praktičtější předměty, v kterých jídlo uchováte déle čerstvé a vychlazené. Navíc, vše co si k tomuto účelu pořídíte, můžete běžně používat i v domácnosti. Především si pořiďte izolační chladicí tašku, patrové přenosky, které vám ušetří místo, a můžete si je pořídit opět s termopláštěm. Vychlazené nápoje, nebo dokonce zmrzlinu, lze uchovat v termoskách, které stejně tak zabezpečí i horkou kávu.
  • Z čeho budeme jíst a pít? – Sklenice od sladkých nebo ovocných nápojů jsou pastvou pro všelijaký dotěrný hmyz. Jistě oceníte lahvičky STRAW a sklenice s víčky opatřenými brčkem. Dáváte-li přednost čerstvým ovocným šťávám, připravte si je přímo na místě z vychlazené perlivé vody. Pořiďte si na ně sportovní láhev s lisem na citrusy. Talíře si pořiďte nejlépe jednorázové, které cestou domů vyhodíte do tříděného odpadu. Šikovnou variantou je i servis z praktického plastu, který nic neváží a po použití ho odnesete domů v igelitovém sáčku.
  • Teplé jídlo – Dokonalý piknik může završit grilovaná zelenina, zkaramelizované ovoce, nebo klobásky připravené na přenosném grilu. Ve volné přírodě byste s rozděláváním ohně neuspěli, ale tento způsob je možný a bezpečný. Ideální je umístit gril na kousek písečné pláže a připravit si prázdninové hody.
  • Příliš mnoho slunce – O ochraně potravin, které se na slunci rychle kazí, už jsme si řekli, ale stejně důležití jsme my. Lehký, přenosný plážový slunečník je pro tuto chvíli správným řešením.

Na závěr ještě 3 dobré rady z praxe:  Užijte si krásný den, ale nezapomeňte celé okolí po svém lenošení uklidit. V žádném případě si s sebou neberte mobily. Váš piknik je jen o povídání, odpočinku a radostném hodování. A nakonec, pro pobyt na louce si nezapomeňte před odchodem z domu zastrčit do ponožky kousek rýmovníku. Pokud nevíte, oč jde, čtěte zde. Ochrání vás před štípanci a před klíšťaty.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.