NEŽ ROZKVETOU / ARANŽMÁ S UMĚLÝMI KVĚTY

HVĚZDNÝ KOLÁČ S MOZZARELLOU + VIDEO
23.1.2017
SPÍ U VÁS HOSTÉ?
25.1.2017

Na umělé květiny se dívám jako na dekorace. A ty mám ráda na všechny způsoby, tedy – proč ne z umělých květin, které v dnešní době dokážou být velice krásné.

Nejprve se musíte zbavit pocitu, že umělou květinu zničíte, když ji všelijak zkrátíte, natvarujete, dokonce i rozstříháte na kusy. Máte-li pevný záměr, jak má květinové aranžmá vypadat, pak k tvoření přistoupíte bez stresu. Nakonec vždy můžete svůj nápad přizpůsobit tak, aby se s květy dalo dělat ještě něco dalšího.

V každém případě se na květiny dívejte jako na materiál, a pokud nejsou úplně spjaté s jedním ročním obdobím, využijete je ke zdobení bytu vícekrát, takže se vaše investice zcela jistě zúročí.


umele1

1  Nechte je jen tak v prostoru  Květy česneku vytvářejí úchvatná květenství. Tato fialová koule je z plastu, takže si s ní můžete dělat, co vás zamane. Květy dejte do obří vázy, nebo využijte střapatou kouli jako dekoraci na stůl. Začleňte ji mezi další předměty na policích, komodách apod., protože koule jsou opravdu v kurzu.

umele3

2  Zimní nálada  Tady mi nahrála bílá barva růží. Vždycky v lednu mám takovou sněhovou náladu, aranžmá jsem tedy ponechala v bílé. Je to jen malé vodítko, že květinová aranž bude vypadat skvěle, ponecháte-li ji tón v tónu. Pak stejně dobře zapůsobí v jakékoli pastelové barvě. Představte si podobně naaranžované klásky levandule nebo květy krokusů. Kamínková drť je samozřejmě k dostání v libovolném odstínu.

umele2

3  Manžeta z hedvábí  Bohaté květy pivoněk jsou tak pěkné, že vlastně k sobě už nic moc dalšího nepotřebují. Napadlo mě tento plný květ doplnit hedvábnou manžetou, kterou jsem umotala z šátku. Živelnost a barvy celého aranžmá dokončí tvar vázy. Stačí jednoduchá váza z obyčejného skla, která znázorní každý barevný detail.

umele4

4  Textilní růžička  Ještě malý bonbónek. Malý pugét si vytvořte i z růžiček, které si jednoduše vytvarujete ze saténových stuh. Velikost květu se odvíjí od šířky stuhy, takže některé květy mohou mít až  7 cm a víc. Nazdobíte si s nimi ledacos – okraj textilního širmu na lampě, povlak na polštářek, ale nakonec i sebe. Vždyť právě začala plesová sezona!


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.