NAROZENINOVÍ MOTÝLCI

KYSELO S HOUBAMI
21.1.2016
KOKTEJLOVÉ CROISSANTY
25.1.2016

ornament_01

Motýl patří k typicky letním dekoracím. Patří k modré obloze, k loukám a květinám. Nevím proč mám takové nápady, že si na motýly vzpomenu právě uprostřed ledna? Možná proto, že je za okny bílý sníh a modré nebe, a to je také taková křehkost a čistota.

A také proto, že dcera mojí kamarádky má narozeniny a kamarádka přemýšlí, jak uvítat pořádnou holčičí bandu. Sklenice na bílé víno (momentálně na nealko šampus) se alespoň nebudou tvářit tak dospělácky. Dovnitř křidélek napište jména malých slečen – a návštěva může přijít…

ornament_02

motylci1

CO BUDETE POTŘEBOVAT

Motýlky jsem vystříhala z oboustranně potištěného kartonu. Pomocí malého nástřihu na bříšku je jednoduše zavěsíte na okraj sklenic. Potřebujete tedy opravdu pouze nůžky a nezbytné pomůcky. Připravte si:

  • oboustranně potištěné kartony s různými dekory
  • obyčejný papír na šablony motýlků
  • tužku
  • malé a ostré nůžky

motylci2

KDE VZÍT ŠABLONY?

Poradila jsem si bleskově, udělejte to také tak. Motýlky si buď nakreslete od ruky – vodítkem vám bude fotografie, případně máte-li cestu do kopírovacího centra, nechte si ofotit stránku z přírodovědné encyklopedie. Stačí vám pak nakreslit vždy jen jednu polovinu motýla na přehnutý arch papíru. Nejlépe působí, když má každý motýlek jiný tvar křídel.

Nejprve si motýly vystřihněte z obyčejného papíru, potom šablonu přiložte na potištěný karton a barevného motýla rovnou vystřihněte. Křidélka přeložte na polovinu a malým nástřihem směřujícím vzhůru prostřihněte bříško. Je-li okraj sklenic širší, pak vystřihněte maličké klínky (viz foto). Motýlky navlékněte na sklenice, drží tam výborně.

Motýlky můžete použít jako jmenovky na dárky, můžete si s nimi ozdobit zrcadlo pomocí aranžérské gumy, nebo si pomocí malých magnetů odekorujte dveře lednice apod. Je to drobnost, ale romantickým duším přinese pohodu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.