MUFFINY SE ZAJÍČKY

HRNEK JAKO DÁREK
23.2.2017
SMETANOVÝ KOLÁČ S ŠUNKOVÝMI RŮŽEMI + VIDEO
27.2.2017

stuha_zelena

Nápadů na vtipné servírování je dost, důležité je, aby vás nadlouho nepřipoutaly ke kuchyni. 

Samozřejmě, když chystám něco pro nejmenší, tak si dám záležet. U sladkostí sice nemám obavy, že strávníkům nebude chutnat, ale dětem chceme udělat radost a pokaždé je něčím překvapit. To jsou ty hezké okamžiky, na které se pak vzpomíná.

Už jsem varovala, že mám plnou hlavu jara, takže není divu, že i v napečených muffinech vidím jarní inspiraci. Snadno mi z nich vykoukly veselé obličejíky zajíčků. Vytvořila jsem je z drobných cukrářských máčků, kterých nemusíte dávat takové množství, jako jsem přidala já. Cukřík totiž vlivem tvarohového krému trošku změkne, což ničemu nevadí, ale přidala jsem ještě jednu vrstvu kvůli fotkám. Aby barevné zdobení na pečivu drželo, navrstvila jsem na něj tvarohový krém s vanilkou, který nedělejte příliš sladký. K pečení muffinů s oblibou používám nepřilnavé silikonové formy nebo samostatné košíčky. Mám s nimi ty nejlepší zkušenosti.

Zaječí stylizace vám zabere jen pár minut. Uši jsem vystříhala z pestrého transparentního papíru a obličejík vznikl jen několika doteky stříbrných perliček a mini bonbonků. Děti mají spoustu fantazie, v dekorování uvidí přesně to, co si přejí…

stuha_zelena

kralici1

Muffiny napečte podle svého oblíbeného receptu. Pokud chcete, můžete vyzkoušet tento, s oříšky i bez. Když pracuji s krémem, pak ráda připravuji klasický piškot. Celkem si připravte:

  • 12 ks muffinů
  • papírové košíčky
  • 3 pribináčky nebo doma ochucený tvaroh moučkovým cukrem, vanilkovým extraktem a několika kapkami limetky
  • 3 druhy barevných máčků
  • stříbrné perličky na oči
  • mini bonbonky na nosíky
  • zbytky transparentních papírů nebo potištěného kartonu na uši
  • vrcholové lístky máty

Pokud se vám napečené muffiny nafoukly dokulata, vršky seřízněte, ale ne zas úplně do roviny. Pak povrch potřete vychlazeným tvarohem. Nedělejte příliš velkou vrstvu, spolykala by hodně cukrového sypání. Pak dejte muffin na mističku a posypejte máčkem. Přebytek oklepněte a muffin uložte do nepoužitého papírového košíčku. Máček doporučuji na povrch nasypat jen prsty, neuvízne ho tam tolik, jako kdybyste muffin do máčku ponořili.

kralici2

Ze stříbrných  perliček vytvořte oči, z bonbonku čumáček. Ušiska vystřihněte (jen tak od boku) 10 cm dlouhá a v nejširším bodě uprostřed 2,5 cm široká – viz zelený kostičkovaný díl. Užším koncem je pouze zasuňte mezi košíček a muffin. Aby každé ucho trčelo jinam, v některých místech jsem papír přehnula. Pod krk zastrčte mátu jako mašličku.

Myslím, že podobně by se daly dozdobit muffiny do podoby medvídka, kočičky, myšky nebo prasátka. Nebudete-li chystat muffinky jako překvapení, přenechte zdobení dětem. Budete mít cukřík až za obrázky, ale užijete si prima víkendovou zábavu.


 

stuha_zelena

2 Comments

  1. lubos dorotik napsal:

    Se zbožím které jsme u vás nakoupili ti.napinaci potahy jsme velice spokojeni udělá to parádu v bytě přesto že je nám jíš přes 80let máme s nakoupeno zboží radost..Dík

  2. Jana napsal:

    Dobrý den,
    vaše poděkování ráda předávám všem svým kolegům a děkuji za vaše řádky. Ať je vám doma stále hezky. Srdečně zdravím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.