MAZLIVÉ KOŽEŠINY

SLAVNOSTI SVĚTÝLEK
19.10.2015
4 TIPY PRO KOMFORTNÍ ODPOČINEK
21.10.2015

V souvislosti se zimou, a návratem k přírodě, hovoříme často o severském stylu. Pro nás je Skandinávie tím nejpřirozenějším vzorem, z kterého řadu desetiletí čerpáme inspiraci.

Vedle vytříbeného designu, nám tento styl nabídne neobyčejně útulný domov s harmonickou atmosférou. V jeho duchu se s velkou chutí zachumláme do hřejivých plédů a ochotně převlékneme polštářky z jásavých barev do vlněných textilií, úpletů a kožešin. S večerním stmíváním sáhneme po svícnech a dekorativních předmětech ze dřeva.

Právě bytové textilie patří k nejrychlejším prostředkům, kterými svůj domov proměníte a zútulníte na zimu. Ztlumte trošku barevnost do pastelových hnědí a jemných šedých odstínů a pro povzbuzení přidejte tlumenou skandinávskou červeň, která lehouce přivolá vánoční čas.

K aktualitám patří oboustranné deky s objemnými vzory inspirovanými severem. Zdobí je nezbytné třásně, lemy kožešin nebo jsou kožešinami celé podšité. Aby se výrobky daly dobře prát a udržovat, používají se dnes materiály z mikrovláken, které mohou vypadat i jako imitace ovčího rouna. Z tohoto hřejivého materiálu si můžete pořídit ledacos – polštářek za záda, teplé bačkory nebo přehoz na křeslo. Bílý beránek bude slušet i rustikální ložnici, kterou lze doladit hebkými beránkovými přikrývkami, v jejichž náruči se budete cítit jako v nebi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.