KYTICE S ČOKOLÁDOU

BÍLÝ PODMÁSLOVÝ CHLÉB
4.5.2017
4 TIPY NA OVOCNÉ SPECIALITY
9.5.2017

ornament_01

Poděkovat maminkám za jejich lásku a péči se hodí kdykoli, ale pokud dodržujete významná výročí, pak si nachystejte dáreček na Den matek.

Svátek se slaví na mnoha místech po celém světě, ale v odlišných dnech, protože ustanovená data vycházejí z různých tradic. U nás slavíme podle amerického vzoru, a to druhou květnovou neděli (což letos vychází na 14. 5.). Zásluhy za ustanovení tohoto dne má od roku 1923 Alice Masaryková. Stalo se zvyklostí potěšit maminky v tento den květinami, nebo drobným rukodělným dárkem.

V každém případě máte ještě dost času, abyste si natrénovali jednoduché aranžmá s kyticí plnou čokoládových bonbonů. Možná se vám bude hodit. Je to takové rafinované spojení dvou dárků, ovšem můžete k nim přidat ještě zbrusu novou vázu. Kytici jsem naaranžovala právě takto, ale můžete si uvázat květiny i samostatně. Zabere to jenom chviličku.

ornament_02

matky1

CO BUDETE POTŘEBOVAT NA UVÁZÁNÍ KYTICE

Nejvhodnější jsou drobnokvěté růžičky, protože mají měkké stonky a lépe je k sobě svážete dokulata. Bonbony stačí napíchnout na ostré špejle, ale pokud použijete drátky, bude se vám kytice ještě lépe tvarovat. Mě ale ve spojení s čokoládou nebyly příjemné. Připravte si:

  • libovolný počet růží
  • bonboniéru s pralinkami bez tekuté náplně
  • špejle s ostrými konci
  • bílé nebo barevné papírové krejzlíky na čokoládové bonbony
  • asi 2 m silonové stuhy široké 4-5 cm
  • kousek provázku
  • skleněnou vázu

matky2

JEDNODUCHÁ PŘÍPRAVA

Každý bonbon vložte do papírového krejzlíku o propíchněte ho ostrým koncem špejle. Růžičky zbavte listů, ponechte tak 1-2 jen tak pod květem. Zkraťte je na délku vhodnou do vázy.

matky3

PUGÉT ZAKONČETE MANŽETOU

Růže lehce sevřete do levé ruky a středové povytáhněte vzhůru, aby se kytice zakulatila. Stonky tak mírně překřížíte dokulata. V místě pod kyticí je zajistěte slabou gumičkou tak volně, aby kytice držela pohromadě, ale umožnila zastrkání špejlí. Kytici dejte do vázy a mezi růže začněte vkládat bonbony na špejli. Zkraťte špejle tak, aby šly zapíchnout kousek pod gumičku a držely v kytici. Kolem kytice jsem obtočila větvičku s dekorativními listy, kterou jsem koupila zároveň s růžemi, ale nemusí tam být. Když je kytice hotová, pevně ji svažte provázkem. Pak vezměte silonovou stuhu, zakruťte ji kolem své osy a omotejte s ní krajové bonbony nebo poupata. Zbytek stuhy obtočte volně kolem kytice a přitom ji stále přetáčejte kolem své osy. Konec zajistěte.

matky4

POHLED SHORA

Z malého zbytku stuhy uvažte mašli a naaranžujte ji mezi růže. Kytice je hotová. Tady je vidět, jak jsou krajové bonbony a růže omotané stuhou. Jemná zelená barva růže nádherně oživila.

matky5

Hotová kytice voní růžemi i čokoládou. Až zbudou samotné růže, budou neméně krásné. Nápad můžete využít také k dekorování slavnostně prostřeného stolu. Příležitostí je během roku spousta.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.