KVĚTINOVÁ ELEGANCE

KAM S HOLČIČÍMI DROBNOSTMI
17.4.2018
MLÝNEK NA VÝROBU NUDLÍ + VIDEO
19.4.2018

Obvykle si přejeme, aby zařizování domova bylo zábavou. Pokud se přikloníte k letošnímu trendu zelených tónů a pastelových květin, začne vás to bavit na sto procent.

Designová mise letos moc hezky naladí každého, kdo miluje listování v herbářích a encyklopediích rostlin. Výpravy do luk i divokých džunglí, to vše se může odrazit ve stylu zařízení vašich příbytků. Jeden z aktuálních trendů nás totiž zasypává zavátými okvětními lístečky usazujícími se na nádobí, na dekorech polštářků i na potiscích ložního prádla. Na druhé straně se na rozměrnějších plochách obkladů, tapet a na závěsech prolínají velkoplošné vzory, evokující zelenou přírodu exotických krajů, ale prozrazují i to, co se děje v obyčejné trávě; výpravy za poznáním letos designový tvůrci přisoudili broučkům.

Tento trend má spoustu kladů. Máte-li v lásce romantiku nebo zeleň mnoha odstínů, vyberete si toto téma na spoustu let, a rozhodně nebudete za rok přemýšlet o radikální změně. Vždy si budete přát vlastnit pokoj připomínající slunnou zahradu nebo usínat v ložnici plné lučních květin:

  • Botanické potisky – Často je doprovází písmena a nápisy a toto sousedství s jemnými kresbami rostlin působí zvlášť dobře na ložním prádle nebo na polštářcích. Mnohé dekory připomínají textilní tapety nebo vzory vzácného porcelánu, které obdivujeme na zámcích.
  • Romantizující prvky – Osamocené svazečky květin, stébla trav nebo samotné kvítky nechávají vyniknout jednobarevnému podkladu. Stávají se nerušivými společníky stolování, protože pěkně zútulní stůl v jídelním koutu i na balkoně a dají se snadno kombinovat s nádobím.
  • Porcelán a keramika – Není snad příjemnější místo pro drobné květinové dekory, než je stolní výbava. Prostřený stůl s kvítkovým servisem, barevnými ubrousky a vázou s čerstvě natrhanými rostlinami z louky, je lákavým místem ke klidnému spočinutí. Místo pestrých vzorů na okrajích talířů můžete dát přednost i jednobarevnému nádobí, na němž jsou květiny jen v lehkém plastickém provedení. O to volnější ruce budete mít při výběru ubrusů, výrazných a pestrých, a pro změnu i s jemnými motivy.
  • Dokonalostí hýřící foto potisky – Vycházejí z reality kolem nás a zachycují útržky z našich zahrad a z cest do přírody. Máte-li je rádi, vyberte si podobné povlečení nebo se uložte na polštářky, které pěkně dokončí venkovní sezení.

Možná, že pěkný výlet do rozkvetlé přírody, bude tím správným impulsem a inspirací pro vylepšení vašeho domova. Rádi vám budeme ve všem nápomocni.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.