PAPÍROVÁ KAPSA NA KOLEDU

JARNÍ STŮL SE SOVIČKAMI
10.3.2016
MANDLOVÉ CAKE POPS
14.3.2016

ornament_01

Velikonoce se blíží a je právě čas vymyslet něco dětem na koledu. Šikovné maminky šijí košíčky na vajíčka, v obchodech se dají koupit taštičky z plsti, ale také můžete přiložit ruce k dílu a bleskurychle vyrobit papírovou kapsu, do které se vejde poměrně dost laskomin.

Pokud má nápad sloužit jen na pár chvil, je fajn, když nedá příliš práce (inspirovaly mě dětské talíře, které jsou však z plastu). Na dárkovou kapsu jsem potřebovala pouze dva papírové talíře, horké lepidlo a širokou mašli, aby se kapsa dala pověsit třeba na kliku od dveří dětského pokoje, na okno, nebo se dala odnést, jako taštička.

ornament_02

kapsa1

CO BUDETE POTŘEBOVAT

V podstatě jen chvilku času, asi tak hodinku. O zbytek se postará jeden nákup v dobře zásobeném papírnictví. Na jednu kapsu si připravte:

  • 2 velké papírové talíře
  • řezací nůž a nůžky
  • lepidlo v tavné pistoli
  • širokou stuhu na poutko s mašlí
  • úzké mašličky na zavázání sáčků
  • celofánové a dárkové sáčky na pamlsky

kapsa2

STŘÍHÁNÍ PODLE TALÍŘE

Jeden papírový talíř dejte stranou a na druhý nakreslete z rubu oblouk podle jídelního talíře. Čáru veďte zhruba 1 cm pod středem. Vezměte nůžky a papírový talíř rozstřihněte na dvě části. Jde to snadno. Horní část talíře odložte a ponechte si spodní část, jejíž vykrojení směřuje vzhůru.

kapsa3

LEPENÍ

Nahřejte lepidlo v tavné pistoli a po okraji vykrojené části talíře naneste na líc klikatou stopu lepidla. Lepidlem nešetřete. Vykrojený talíř okamžitě převraťte na celý talíř lícem dovnitř, okraje srovnejte na sebe a přitiskněte.

kapsa4

DOKONČENÍ

Lepenou plochu je dobré nechat dobře zaschnout. Pomohla jsem si kolíčky na prádlo; používám je při práci poměrně často. Mezitím v horní části kapsy prořízněte otvor v šířce připravené stuhy. Z ní pak lze vytvořit poutko k zavěšení, nebo můžete vyříznout dva otvory a vytvořit ucho, jako na kabelce.

kapsa5

NAKONEC PŘIPRAVTE KOLEDU

Tohle je jen generálka na velikonoční pondělí. Ovšem cukrovinky mějte nachystané, ať si ráno můžete všichni přispat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.