KAM S HOLČIČÍMI DROBNOSTMI

KVĚTINOVÝ SERVIS A SVÍCEN POD VODOU
16.4.2018
KVĚTINOVÁ ELEGANCE
18.4.2018

Jistě to dobře znáte. Ještě včera tu někde ležely… jednotlivé náušnice, gumičky do vlasů, vyžehlená šálka. Toulají se bytem, a běda, nemají-li stálé místo. V okamžiku, kdy je spěch, nejsou jako z udělání k nalezení.

Třídění a úklid takových drobností je docela náročný, protože chce důslednost. Možná ale, že z otravné činnosti může vzniknout i trocha zábavy – a to v okamžiku, kdy přiložíme ruku k dílu.

Docela ráda se zabývám recyklací, protože je mi líto vyhodit věci, co mají nějakého ducha. Třeba takové obyčejné struhadlo. Vejde se na něj úžasná přehlídka náušnic a bižuterie. Pevné krabice se přece dají polepit, ramínka, na která se vejde tucet provléknutých šálek, mohou rozkvést díky obrázkům z papírových ubrousků. Možností je spousta.


holky1

1 Kam s náramky  Docela jednoduše vám poslouží obyčejný válec z kartonu a stojan na kuchyňské utěrky. Karton potáhněte do hladkého dekorativního materiálu vyztuženého měkkou textilií a ke zpracování použijte kvalitní lepidlo. Je to hodně jednoduché. Válec pak navlékněte na stojan nebo ho nechte volně ležet někde v šuplíku. Náramky se do sebe nezamotají a budete je mít vždycky doslova po ruce.

holky2

2 Ramínka nejen na šaty  Starší nebo novodobá dřevěná ramínka, která věrně kopírují klasická ramínka z minulých dob, mám moc ráda. Oděvy z nich nekloužou, protože mají správné proporce, a chcete-li si je nějak vylepšit, je na nich dostatek místa pro pastelové barvy a dokonce i pro grafické motivy. Máte-li otevřený šatník, vyjímají se tam báječně, protože mohou být plná romantických kvítků. Díky staré dobré ubrouskové technice (découpage, což znamená výstřižek), se dekor stane součástí povrchu jednou provždy. Spojovací tyčka ramínka pojme spoustu šátků, šál, korálků i náramků.

holky3

3 Kam s náušnicemi  Tady je každá rada drahá. Především – máte-li hodně náušnic, pak také potřebujete, aby vám defilovaly před očima, jinak si při oblékání nevyberete ty pravé. Struhadlo s desítkami malých dírek vám poslouží přímo excelentně. Náušnice si můžete na jednotlivých stranách roztřídit podle barev či materiálů. V každém případě vám nový nátěr struhadla zabere jen malou chvíli a skvělý pomocník je na světě!

holky4

4 Kam s šicími drobnostmi  Tohle je jen taková vtipná první pomoc, ale proč ne? Prázdných obalů od vajec nám projde rukama tolik, že se dá vybrat pěkný a neporušený. Obal je natolik pevný, že vám bude věrně sloužit třeba pro cesty na chalupu. My, co stále něco tvoříme, totiž přejíždíme sem a tam s nejrůznější rozdělanou prací, tak je nutné naložit si výbavu, kterou právě potřebujeme. Obal je možné nabarvit akrylovou barvou, ale postačí, když použijete voděodolný bezbarvý lak ve spreji, kterým povrch ošetříte a zpevníte.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.