JÍME I V PRÁCI

6 NÁPADŮ NA VEČERNÍ SVĚTÝLKA
6.9.2017
HRNEČKOVÉ KNEDLÍKY
11.9.2017

Dodržovat správné stravovací návyky, a najít si potřebný čas k jídlu, je v mnoha zaměstnáních dost obtížné. Udělejte však pro své zdraví, co je ve vašich silách.

Nejhůře se nastolí režim tam, kde nemáte šanci dojít si na teplý oběd. Pak je třeba stravu rozdělit na několik částí, abyste měli 2 menší svačinové porce a jednu větší, v době oběda. K tomu si pořiďte vhodné boxy, sáčky a přenosky, z nepřeberného množství praktického nádobí, které je k tomu určené. Alespoň v našem e-shopu je z čeho vybírat:

  • Dopolední malé jídlo by mělo skladbou živin navazovat na snídani, kterou není dobré vynechávat z jídelníčku. Bez nastartování organizmu nám pak v průběhu dne chybí energie a obyčejně zcela nezřízeně tloustneme. Snídani byste měli spořádat doma, v klidu, a svačina by pak měla doplnit skladbu sacharidů, bílkovin a tekutin o potřebné vitaminy. Ideálně si s sebou vezměte misku salátu, kterou snadno přenesete ve svačinovém boxu.
  • Patříte-li k hříšníkům, kteří snídají v poklusu, vezměte si s sebou na cestu šikovný termohrnek. Horký čaj nebo káva vás cestou probere k aktivitě.
  • Objemné potraviny, jako je hrozen vína, jablko nebo kivi, uložte do kulatých a tvarovaných krabiček, kde zůstanou zcela bez otlaků až do konzumace.
  • Oběd, který si můžete ohřát v zaměstnání v mikrovlnné troubě, si připravte den předem přímo do speciální misky nebo do kastrůlku určeného k ohřívání v mikrovlnce (Zdravá vlnka). Nádobí je určeno přímo pro rychlou a snadnou přípravu jídel.
  • Pro dokonalou skladbu menu využijte patrové termo mísy, kde se vám jednotlivé chutě nepomíchají a ingredience zůstanou oddělené.
  • Končí-li vaše pracovní doba v pozdních odpoledních hodinách, pak je vhodné nevynechat druhou svačinu. V opačném případě vám hrozí, že cestou domů už vám tak vyhládne, že můžete skončit u pořádně opulentní večeře. Kila na sebe většinou opět nenechají dlouho čekat. Dejte si jednoduchý obložený chlebíček, kousek zeleniny nebo trochu jogurtu. I ten si můžete připravit doma do svačinového kelímku, který má oddělené kulaté víčko, kam si lze nasypat müsli, které tak zůstane křupavé do té doby, než ho smícháte s jogurtem.
  • V práci také budete potřebovat příbor. Protože by vám doma v sadě chyběl, pořiďte si klidně třeba dětský. Pro ženy je to docela vtipné řešení; vidlička na salát, nebo velká lžíce vám skvěle poslouží a nikdo si vaše nádobí nesplete se svým.
  • Za všech okolností dodržujte pitný režim. Protože se na mnoha místech nehodí neustále odbíhat pro nápoj, přineste si s sebou do zaměstnání láhev na vodu. Budete ji doplňovat méně častěji, a stále bude dostatek tekutin po ruce.
  • Tam, kde si můžete nechat namíchaný džbán s limonádou nebo s ochucenou vodou, využijte džbán s lisem na citrusy nebo s vložkou pro chlazení a vložení plátků ovoce. I v zaměstnání se můžete trošku rozmazlovat.
  • Pokud víte, že vás přes den snadno přemůže mlsná, pak si nechte v šuplíku boxík na zdravé tyčinky, případně ho naplňte kukuřičnými lupínky nebo oříšky. Někdy stačí jen sousto, abyste byli v pohodě a udrželi svou aktivitu na maximu.
  • A když se to nedaří, musí nastoupit vzpruha v podobě milované kávy. Přineste si na ni svůj oblíbený hrneček, abyste měli na pracovišti něco příjemně osobního.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.