IMAGE ZIMNÍ LOŽNICE

JAK NA ZIMNÍ POLÉVKY
17.10.2017
GUMÍDCI Z ELEKTRICKÉ FORMY + VIDEO
19.10.2017

Tak, a je to venku. Máme na krku velký úklid na zimu, aby nám bylo v našich domovech nejkrásněji. Čeká nás spousta nepopulárních povinností, ale za ty je třeba se odměnit. Začněme od ložnice, protože odpočinek je ze všeho nejdůležitější.

Prověřte vše, co zde bude po celé dlouhé zimní období vašimi společníky. Začněte od matrací – neměly by se náhodou vyměnit? A co postel jako taková?? Dnes ale nebudeme probírat zásady správného spaní. Ložnice musí být také krásná, klidná a bezmezně útulná. Nejen, že tu odpočíváme a nabíráme nové síly, ale je to prostor, který je někdy svědky starostí a bolístek. Věnujme se této místnosti s veškerou péčí, jistě nám to svým vlídným způsobem vrátí.

  • Pocity klidu a bezpečí nejlépe vystihují tlumené barvy. Patří sem stejně, jako čistý vzduch. Každý v sobě máme určitou harmonii, kterou nechme vyznít právě v ložnici. Ve zbytku svého domova najdeme ještě spoustu místa pro jásavé tóny. V ložnici se o tu správnou míru vzruchu postarají vzory. Promítněte je do tapet, ložního prádla nebo do koberců. Nebojte se, nuda kolem vás nebude.
  • Důležité je také kvalitní zastínění oken. O to se postarají vnitřní či venkovní rolety. Ale ještě jsou ve hře textilie – záclony nebo závěsy, které místnost zateplí a zútulní. Právě tady je velký prostor pro barvy a dekor. Není nutné, aby barvy jednoznačně navazovaly na ostatní vybavení. Zde si můžete popřát zajímavý akcent, který lze později provázat v drobnějších dekoračních předmětech. Pamatujte však na to, že výrazné barvy na okně dost významně omezí výběr ložního prádla nebo přehozu na postele. Pracujte více s kvalitami materiálu. Své místo zde má i lesk a transparence.
  • Přehoz na postel je skvělým řešením, když potřebujete rychle ustlat. Během okamžiku vypadá místnost uklizeně. Pokud se zde rozhodnete pro velkoplošný vzor, pak bude tak dominantní, že mu podřiďte výběr ostatních textilií, i na zmíněných oknech.
  • Ložnice je vlastně až po strop plná textilu, takže zde mají tkaniny velmi významnou úlohu. Vždy se vyplatí pravidlo, že méně je více. V žádném případě se však nevzdávejte výrazně strukturovaných povrchů. Hrubá pletenina, manchester nebo kožešiny, vytvářejí velice zajímavou optiku. Mohou se objevit na spoustě malých polštářků i na hřejivých dekách.
  • Nejvíce se vyřádíte na povlečení. Často se mění a přinese do prostoru jinou sezonnost a tím i různou náladu. Je to tak? Určitě nespíte v prosinci ve žlutých slunečnicích. Je čas na jemnou grafiku i klidnější florální motivy. K většímu pohodlí přispěje i materiál. Sáhněte po flanelu a hebkém mikroplyši, nebo po novince – hedvábně jemném bambusovém povlečení vhodném pro alergiky.
  • K lůžku přisuňte malé koberečky, aby váš první krok do nového dne byl příjemný. Mohou mít tvar velkých puntíků se vzory mandaly. Mají protiskluzný povrch a vytvoří přesně tu tečku, která barevně naruší poklid celého prostoru, a bude vás každý den bavit.
  • Máte-li v ložnici místo pro odpočivné křeslo, pak nezapomeňte na objemný taburet, díky němuž si uvolníte nožky. Ložnice je místem, kde by měl každý okamžik přinést některý z příjemných pocitů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.