HRNEČKOVÁ ROMANTIKA

7 VĚCÍ BEZ NICHŽ SE NEOBEJDETE NA CHATĚ A CHALUPĚ
22.6.2016
PLNĚNÉ JEDNOHUBKY S BAZALKOVÝM PESTEM
24.6.2016

ornament_01

Mám ráda hrnečky. S podšálky i bez, s ouškem i se dvěma uchy, keramické i porcelánové, ultra moderní i babičkovské.

A mám jich doma požehnaně. Z každého totiž chutná něco jiného. Když vaši blízcí vědí, že máte rádi hrnky, tak vám je také nadšeně dávají k narozeninám a svátkům, až se vám v kredenci utěšeně namnoží.

Hrnečky rovněž ráda kupuji a rozdávám. Nikdo z mého okolí nebyl ušetřen. Plním je čokoládou a dobrotami, které má oslavenec v oblibě, dětem do nich strkám malé plyšáky, kuchařinkám je vycpávám kořením a luxusními ingrediencemi do kuchyně, no a teď došlo na švadlenky. Dobrá polovina mých kamarádek šije. Tak si tak myslím, že dárek v podobě jehelníčku je docela fajn. Nakonec jehelníček jde vyndat a hrnek bude sloužit, jak má. Vždyť jde jen o to trošku pobavit.

Teď, před prázdninami, se hodí nachystat si pár dárků. Třeba za to, že vás kamarádi pozvou na víkend chalupu, nebo budete potřebovat milou pozornost za hlídání dětí. K tomu se hrnky hodí jedna báseň. Podívejte se, které hrnečky jsou nejkrásnější a přemýšlejte, komu uděláte radost. I bez jehelníčku :o).

ornament_02

001

CO BUDETE POTŘEBOVAT

Pro dárek je nejdůležitější hrneček. Například ty, co jsem zvolila, se prodávají v páru. Pro výrobu jehelníčku si připravte:

  • hrneček s horním průměrem 8 cm
  • kousek bavlněného plátna 20 × 20 cm
  • 100 cm bavlněné krajky 1,5 cm široké
  • klubíčko háčkovací příze na výplň
  • krabičku špendlíků se skleněnými hlavičkami
  • šicí potřeby

002

USNADNILA JSEM SI PRÁCI…

Jehelníček je jen vtipný doplněk hrnků. Jeho výrobu jsem si hodně usnadnila. Jako výplň jsem použila klubíčko příze. Je dost pevné a špendlíky v něm skvěle drží. Můžete si smotat přesně potřebný průměr z jakékoli příze, kterou máte doma, jen přitom více utahujte. Klubíčko vyzkoušejte, nemělo by propadnout dovnitř hrnečku. Pak ho položte na střed látkového čtverce jehož cípy pevně zavažte stuhou. Konec látky neodstřihujte. Jiné odstřižky použijte jako výplň hrnku a obalené klubko vmáčkněte dovnitř, aby pevně sedělo.

003

KRAJEČKY

Kraj stuhy nařaste a stuhu našpendlete po obvodu jehelníčku těsně nad hrnkem. Pomohou vám špendlíky vpíchnuté kolmo dovnitř klubka. Hned potom krajku přišijte a spojte do kruhu. Zbytek stuhy stočte do ruličky a zavažte ji nad nařasenou krajkou. Ruličku přistehujte volnými stehy nití v barvě krajky. To je vše. Už jen zapíchejte špendlíky a přidejte pár krásných knoflíčků, které se vždycky hodí.

Tento postup zvládnou nešvadlenky i malé slečny, které tak mohou udělat dárek své mamince. Důležité je pouze pěkné sladění barev a materiálů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.