DOMÁCÍ POHODA ZAČÍNÁ OD NOHOU

POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY
15.2.2018
5 SVĚTOVÝCH RECEPTŮ
20.2.2018

ornament_01

Dokážete říct, co je pro vás symbolem pohodlí? Těch věcí je spousta, ale když odbouráme veškeré požitky procházející myslí a tělem, zbývá ještě fyzický odpočinek. V tuto roční dobu ho potřebujeme víc, než obvykle.

Pokaždé, když přijdeme domů utahaní, s oblibou si dáme nožky nahoru. Jakmile se tělo překlopí z vertikální polohy víceméně do vodorovna, spouští se mechanizmus blaženého uvolnění. Stačí chvilička (s přibývajícím věkem trochu větší), a jsme zase schopni chopit se některé z činností. A to je ta chvíle, kdy byste měli vklouznout do svých nejpohodlnějších bot, co vlastníte – a to je domácí obuv.

Pro každého je vhodná jiná. Vyklouznete-li z vysokých podpatků, očekáváte měkký došlap a pohodlí; čeká-li vás delší práce vstoje, potřebujete pevnější obuv, proto mnozí sáhnou po zdravé opoře ortopedické obuvi. Další obuv je třeba v koupelně, kde jí nevadí kapky vody a my máme jistotu, že neuklouzneme; po jiných botách sáhneme v domě, kde to od podlahy studí. Zde si patrně vyberete bačkory s vyšší podešví, a nejlépe pořádně zateplené. Každopádně základ našeho běžného denního pohybu, činí 3-4 tisíce kroků. Pro dobrou fyzickou kondici je to málo, za den bychom měli ujít alespoň 10 tisíc kroků, ale pokud se toto číslo týká vaší práce v domácnosti, maximálně s jednou cestou do obchodu, zbývá těch kroků po domácí půdě opravdu hodně.

Bačkory, bačkůrky, pantofle i domácí boty, kupuji s oblibou. Už dávno minul čas, kdy byl podobný dárek přijímán s nelibostí. V současném výběru hebkých barevných materiálů a slušivých střihů, je příjemné vybírat. Protože nám zima dosud nedala vale, moc ráda vám předvedu malou ukázku obuvi, jejímž společným jmenovatelem je ceněná ovčí vlna.

I když je vážně zapotřebí, dorovnat každý den své krokové penzum aktivní chůzí na čerstvém vzduchu, doma si neodepřete nic z hebké a absolutní pohody. Není nic příjemnějšího, než vklouznout bosýma nohama do teplých bačkor…

ornament_02

pantofle1

VYZKOUŠEJTE VĚRNÉ BERÁNKY

Domácí bačkory a pantofle z ovčí vlny jsou lehoučké, na spodní straně bývají opatřeny protiskluzovými nopky. Zvláště vysoké kotníkové bačkory je vhodné obouvat na bosé nohy, abyste co nejefektivněji využili hřejivé vlastnosti pravé vlny; kromě toho, že je to neskutečně příjemné. Potvrzuji, že chlad se k vám opravdu nedostane.

Přírodní lanolin (vosk obsažený v každém vlákně) má další příznivé účinky na pokožku. Dokáže ji zjemnit a dokonce působí protizánětlivě. Proto se z ovčí vlny zhotovují nejrůznější zdravotní pomůcky, které tiší revmatické bolesti a zklidňují celé tělo. Díky přirozeným termoregulačním schopnostem vás vlna v zimě zahřeje a v létě ochladí, takže se v bačkorách nezapotíte.

Vlněné výrobky snadno udržíte v čistotě. Vřetenovitá struktura vláken neumožňuje nadměrné usazování prachu, a přítomnost lanolinu i schopnost odvádět vlhkost na povrch není prostředím vhodným pro roztoče i jiné mikroorganizmy. Tedy i vaši alergici stráví zbytek zimy pokojně a bez kýchání.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.