DEN DĚTÍ JE POUZE JEDEN!

KORNOUTKY Z DOMÁCÍ CUKRÁRNY + ŠABLONA
27.5.2016
MOTÝLÍ LÍVANEČKY
31.5.2016

ornament_01

Přichystat oslavu partě malých dětí není vůbec jednoduché. Poradit si s pohoštěním je sice hračka, ale prostřít tak, aby váš stůl i nádobí zůstalo bez průšvihu, to může být problém.

Nezbývá než využít pár osvědčených triků. Doporučuji prostřít na papírových nebo plastových talířích, na ochranu stolní desky použít veselou tapetu nebo vinylový ubrus a povolat do zbraně vše co máte v kuchyni z plastu a silikonu!

Když jsem dětem napekla horu muffinů (použijte například tento návod) a uklízela praktické silikonové košíčky, napadlo mě využít je na parádu, než zase skončí v kuchyňské skříni. Košíčky stojí pár korun a lze s nimi doslova kouzlit. Pokud pečete rádi muffiny, beztak potřebujete pořádnou zásobu formiček. Těm nejmenším budou připomínat pískoviště plné bábovek.

Na oslavu Dne dětí se sluší nachystat i malé dárky, které si oslavenci nadšeně rozeberou. Pro každého stačí pár zabalených cukrátek. Vložte je do sáčků, nebo do kousku balicího či krepového papíru, a rozmístěte po stole v silikonových košíčcích. Celé aranžmá zakončete – třeba papírovými květinami, vystříhanými zvířátky, klukům poskládejte spoustu parníčků… mě okouzlily dřevěné berušky zakoupené v květinářství. Nechala jsem je řádit úplně na všem.

ornament_02
003

CO BUDETE POTŘEBOVAT

Především soustřeďte na místo všechny silikonové košíčky, které máte doma. Celkem si připravte:

  • silikonové košíčky velkých i malých průměrů
  • klasické papírové košíčky na muffiny
  • velké a malé papírové talíře
  • dva odstíny krepového papíru
  • zbytky barevných stužek
  • nůžky
  • dřevěné berušky různých velikostí
  • kousíček pružné aranžérské gumy
  • drobné cukrovinky

Silikonové košíčky jsem využila pro výrobu malých dárků, jako servírovací košíčky na bonbony, a připravila jsem široké sklenky s vanilkovým tvarohovým dezertem a také je posadila do širokých sukýnek silikonových košíčků, protože to vypadalo hezky. Rovněž ovocné šťávy jsem přiklopila širšími košíčky. Všechno tak ochráníte před nálety dotěrného hmyzu, pokud se s dětmi dostanete na čerstvý vzduch.

004

SLADKÉ UZLÍKY

Podle většího z papírových talířů jsem obkreslila kruh na krepový papír a vystřihla. Doprostřed dejte obyčejný papírový košíček na muffiny, abyste bonbony nesypali na krepák. Košíček naplňte dobrotami, okraje krepového papíru zvedněte, lehce smáčkněte nad košíčkem a zavažte barevnou stužkou. Uzlíčky uložte do košíčků a dozdobte dřevěnými beruškami. Krásně drží na místě pomocí malého kousku aranžérské gumy; ale berušky můžete také přilepit.

Drobný dárek se schová i do dvou košíčků postavených proti sobě (modrozelený balíček v levém rohu). Balíček zavažte mašličkou a označte jmenovkou.

Dětem vždy uděláte radost jásavými barvami. Vůbec si nelámejte hlavu tím, že nejdou dohromady. Stůl bude vypadat jako rozsypaná krabice pastelek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.