CO KOUPIT MUŽŮM POD STROMEK

OD NEDĚLE ZAČNE ADVENT…
28.11.2017
VZKAZ V LÁHVI ANEB JE ČAS NAPSAT JEŽÍŠKOVI
30.11.2017

Mužský svět je naprosto úžasný. Muži mají tolik zájmů a síly, že pro ně je kupování dárků naprosto jednoduché. Platí na ně skvělé pravidlo – každoročně kupujte jedno a to samé.

Každá léty poučená žena ví, že jakýkoli inovovaný dárek jejího muže zcela vykolejí. S naprostou pohodou očekávají důvěrně známé stejné střihy košil, stejně skvělé pantofle, jako byly ty předchozí, brašnu na foťák stejného tvaru jako měla ta, co se rozpadá, protože jinak se tam přece nevejdou věci, co tam patří…

Přesto je jejich zázemí zájmů o tolik bohatší, než naše. Zatímco holky od mala dostávají růžové mixérky a pračky (dnes už blikající a vrnící), plastelínová těsta do kuchyněk, aby se naučily včas plést housky, nebo malé zelinářství, které je připraví na budoucnost – to malí muži mají jinak. Jejich rozlet utvářejí hýbající se jeřáby a lanovky, dostávají trampolíny a sportovní vybavení, místo zelinářství si vyberou malou chemickou laboratoř, loví divokou zvěř a dělají výpravy v čase. A tak nějak jim ta hlava v oblacích zůstává. Proto je my, ženy, milujeme.

Není divu, že když vyrostou, nemají čas promýšlet, jestli se právě nosí jedno, či dvouřadová saka. Takže výběr dárků je na nás, a čím lépe své kluky, muže, kamarády a táty znáte, tím snadněji jim vyberete to, co je potěší. A vůbec si nelámejte hlavu tím, že to možná dostali vloni:

  • Prvním okruhem, který musíte prozkoumat, jsou zájmy. Nemusí to být zrovna hobby na celý život, jako je třeba rybaření, ale jakmile se vyskytne zájem o fotografování, literaturu faktu, nebo o drobné kutilství, rychle ho podpořte. Možná, že se časem rozvine v pěknou volnočasovou činnost. A pokud už takový zájem funguje, vždy je potřeba dokoupit něco malého na dané téma.
  • Druhým velkým okruhem je sport. I mírně aktivnímu sportovci se během roku něco rozbije, přinejmenším prodře fůru ponožek. Máte silné pole působnosti.
  • Pak je tu svět techniky a počítačů. Ó ten je veliký a většinou mu absolutně nerozumíme. Nemáte-li v malíčku všechny redukce, koaxy, rozbočovače a uesbíčka k nejrůznějšímu druhu zařízení, je třeba poradit se s někým fundovaným. Většinou narazíte na stejného nadšence, takže budete v dobrých rukou.
  • Teď tu mám téma nepopulární i populární  zároveň – neduhy a odpočinek. To první zkrátka jednou přichází, a pak je třeba kupovat krokoměry, výživné masti (jako např. Slivovicové mazání s konopím), a vaše starosti o blízkou osobu zmírní i kontroly domácím tlakoměrem. K potlačení neduhů někdy přispěje i kapička něčeho ostřejšího, ale jen kapička – a pak to příjemnější, rozestlaná postel pro zdravý spánek. Pro mladší ročníky bez neduhů, třeba povlečená do lůžkovin se sportovními emblémy.
  • A ještě něco pro vtip a zábavu. Kdo bere život s nadsázkou a rád se pobaví, pro něj je tu kategorie veselých dárků. Zde si povšimněte změny – jsou to dárky, které JSOU každoročně jiné, jinak vtip pozbudou. Mohou k nim patřit kapesníky ve tvaru doutníků, nebo noční košile s mužným textem. To už záleží na křivkách vašeho vztahu…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.