BORŮVKOVÉ POVLEČENÍ, SRDCE Z UBROUSKU + VIDEO

6 ZÁPLAT NA DLOUHOU CHVÍLI
3.8.2016
MARMELÁDA S RYBÍZEM A KIWI
5.8.2016

ornament_01

Snídaně do postele, to je sen! Když je to snídaně prázdninová, a navíc z lásky, začíná nejkrásnější den…

Vůbec nejde o to, zda to tak máte rádi, podstatné je, že ji pro vás někdo připravil. Snese-li se za vámi do voňavých rozestlaných peřin, rozhodně neprotestujte; je to jako z filmu. Pokud vám právě začíná dovolená na chalupě, něco tu pro vás mám. Inspiraci pro romantický prázdninový odpočinek – povlečení v barvě rozmačkaných borůvek.

K lůžkovinám na víkendové stavení se hodí výrazné barvy, kanafasové kostky, rustikální proužky i florální dekory. Zvlášť útulně působí vzory připomínající tradiční modrotisk barvený indigem. No, mrkněte dále, co všechno si můžete pořídit z efektní květinové látky potištěné v kombinaci pozitiv, negativ. Okamžitě mě inspirovala k nákupu borůvek i k tomu, abych k rozzářené snídani naskládala pár papírových ubrousků do tvaru srdce. Podívejte se na video nebo na jednoduché grafické schéma. Naučíte se to za minutku.

ornament_02

004

Tak, tady to je. Vážně škoda, že jen fotíme!

001

Pokud se do květinové záplavy snese tác se snídaní, pak je jasné, že začíná víkend nebo blažená dovolená. Mezi snídaňový servis klidně zamíchejte kousky porcelánu s cibulákovým vzorem, hrnečky po babičce. Připravte lahodné ovoce i oblíbené ranní nápoje. Neopomeňte přinést spoustu ubrousků, abyste si mohli prodloužit lenošení co nejdéle. A skládejte…


 

Úplně postačí papírové ubrousky s romantickým květinovým potiskem. Skládání trvá jen chviličku, takže vás to při přípravě snídaně nijak nezdrží. Ubrousek naaranžujte na talíř a přidejte třeba hrst čerstvých borůvek nebo kousek domácího koláče.

ubrousek

  1. Ubrousek složený do čtverce rozložte do šířky. Horní část vodorovně přehněte směrem ke spodní hraně.
  2. Vzniklý pruh otočte otevřenými okraji vzhůru. Pak levý i pravý konec přehněte podél středové osy směrem vzhůru. Před vámi je teď lícová strana ubrousku.
  3.  Složený ubrousek otočte rubem k sobě a pak podle obrázku přehněte růžky obou horních částí ubrousku směrem k sobě.
  4. Srdce otočte lícem k sobě a naaranžujte na talíř. Přidejte k němu třeba srdíčko z čerstvých borůvek.

 

indigo_mix

Bavlněné ložní povlečení mám nejraději. Líbí se mi, že si můžete vybrat, zda se vám více líbí bílá nebo modrá strana. Drobné vzorky jsou moc praktické, protože i pomačkaná textilie vypadá díky nim stále úhledně. Do postelí si určitě pořiďte i sadu kanýrkových povláčků na polštářky a na okna třeba i stejně kombinované záclonky na bílém základu. V nabídce naleznete i ubrus s napronem a textilními ubrousky a hospodyňky si určitě vyberou ze třech typů úchvatných zástěrek!

Takhle si představuji ranní start do lesa plného hříbků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.