BARVY V BYTĚ I: ŽLUTÁ

4 TIPY NA KVĚTINOVÉ DÁRKY
27.2.2018
HODINY PRO DOBROU NÁLADU
1.3.2018

Přemýšlela jsem, kterou barvou otevřít povídání o práci s barvami a prostorem. Ne náhodou padl los na žlutou. Zjistila jsem, že žluté výrobky z našeho e-shopu pokaždé velice rychle zmizí…

Zřejmě máte žlutou barvu bytových doplňků, textilních výrobků, nádobí i  pomocníků do kuchyně, docela rádi. A je dobře možné, že s předzvěstí jara, které se snad už někde schovává, se žluté odstíny z našeho podvědomí vynoří ještě silněji.

S jarem často plánujeme změny ve svém bydlení. Přejeme si osvěžit příbytky novou výmalbou stěn a s tím souvisejícími kosmetickými změnami zevnějšku celého bytu. Bude zapotřebí všechno doladit a sjednotit. Je čas rozmyslet si všechna pro a proti hovořící pro žlutou:

  • CHARAKTERISTIKA  Žlutá barva patří k teplým odstínům navozujícím útulné prostředí. Zvláště základní žloutková barva nesoucí v sobě stopy červené a oranžové. Je barvou radosti, slunce, léta. Dokáže prosvětlit tmavý prostor i místnosti bez oken. Kdo z nás by si nepřál obklopit se jasem a teplem? Možná půjdete touto cestou.
  • KAM S NÍ?  V návaznosti na předchozí charakteristiku doplňuji, že kombinace žluté barvy hezky zútulní prostory předsíní a uzavřených koupelen. Protože je to však barva tvořivé mysli, vyberte ji také jako dominantní základ dětského pokoje starších dětí. Podpoří jejich intelekt a napomůže aktivnímu myšlení.
  • VHODNÉ KOMBINACE

Žlutá + červená + oranžová – tady už cítíte jasnou energii, kterou barvy vysílají. Ruku v ruce proteplí místnosti, které jsou chladné svým uspořádáním na sever či na východ. Například teple žlutý nábytek do kuchyně v kombinaci s přírodní podlahou neochladí ani nerezové komponenty a sklo. Pokaždé vstoupíte do místnosti plné optimizmu.

Medově žlutá + šedomodrá + bílá – to jsou barvy elegantních obývacích pokojů a pracoven, kterým sluší i akcenty zlatého kovu. Sousedství zralého dřeva nebo lakovaného nábytku, zde vypadá nádherně.

Žlutá + olivově zelená – mají mnoho společného, zvláště ve správném sousedství odstínů. Čas od času provázejí designové styly. Pozor však, aby těch nezralých barev na vás nebylo moc.    

Žlutá s příměsí zeleně – nádherná svěží barva, která v různé intenzitě připomíná citrony. Jsou to odstíny výtvarných děl a solitérů, používejte je tedy s rozmyslem. V žádném případě se neuzavřete mezi čtyři takto vymalované stěny, necítili byste se dobře. Pokud barvu obdivujete, zvolte si ji pro stěnu na niž dopadá málo denního světla, nebo tam, kde si přejete upoutat na zajímavý stavební prvek.

Také na našem e-shopu naleznete výrobky, které vaši zbrusu novou domácnost hezky podpoří. Vybírejte, aby se vaše plány brzy rozběhly do jara.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.