BAREVNÉ AKCENTY INSPIROVANÉ HALLOWEENEM

2 TIPY PRO SLADKÝ ZIMNÍ SPÁNEK
27.10.2015
PATROVÉ TOUSTY
29.10.2015

Vždy, když se ocitnu v čistě vyladěném interiéru plném světlých pastelů, šedých a bílých tónů a vysokého lesku, cítím harmonii a tento styl se mi nesmírně líbí. Myslela jsem si, že jednou tak budu bydlet. Ovšem pokaždé, když začnu vybírat doplňky nebo zařízení do svého domova, vítězí barvy a kontrast.

Je to tak v pořádku. Doma byste měli bydlet tak, aby celý prostor odrážel váš naturel. Čerpáte-li energii z červené, pak tu musí být. Stačí maličko – jen pár akcentů, a byt hned zajiskří, tmavé kouty se rozzáří. Právě teď přišel čas oranžových tónů. Je to planoucí barva podzimu a než se změní v tlumené tóny zimy, pořádně si ji užijeme. Oranžové barvy si hýčkám. Patří k této sezoně a když vtrhnou do našich příbytků prostřednictvím květin, zbarvených listů a nádherných dýní, těší mě to. Kdo k tomu slaví svátek Halloween, nejspíše už vaří, peče a zdobí…

Barvy ovlivňují naše nálady a pocity víc, než si myslíme. Pokud potřebujete ve svém okolí žluté a oranžové tóny (jsou spojovány se sluneční energií), pak patříte k lidem nabitým aktivitou. Vyberete-li si je do interiéru, nemusíte volit intenzivní, až agresivní kontrasty. Oranžová barva má širokou škálu – od meruňkových pastelů, až po skořicovou. A váže na sebe nádherné sousedství dalších barev, citronové, olivové, šedé. I když ji v interiéru použijete jako šafránu, vždy bude působit osvěžujícím dojmem. Úplně mi postačí, když si ráno zaliji kávu z oranžové konvice. To je přesně ten start, který pro nový den potřebuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.