ADVENTNÍ KALENDÁŘ Z KOLÍČKŮ

ADVENTNÍ SVÍCEN Z ETAŽÉRU / VÁNOČNÍ TRENDY
24.11.2016
OŘECHY S TŘEMI NÁPLNĚMI
28.11.2016

ornament_01

Nadělit vlastnoručně vyrobený kalendář místo čokoládového z obchodu, je nádherná věc. Nicméně docela pracná a náročná na čas. Najdou se ovšem i výjimky.

Když jsem pracovala v redakci, pokaždé byly požadavky maminek – čtenářek stejné:

  1. kalendář musí být jednoduchý, abychom ho zvládly,
  2. rychle zhotovený, protože nevíme, co dřív,
  3. bez vysokých pořizovacích nákladů, to se rozumí samo sebou…
  4. …a také bez úhony skladovatelný, protože – co s ním po svátcích??

Tak tu pro vás jeden mám. Myslím, že už to jednodušeji neumím. Potřebujete 24 dřevěných kolíčků, nějaké prkénko, lepidlo a dekorační pásky. Pojďte na to, a nebojte se, stíháte!

ornament_02

dscf3590

CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • 24 ks dřevěných kolíčků
  • nějaké prkénko nebo tácek s plochou dlouhou 60 cm
  • lepicí dekorační pásky z papírnictví
  • číslice z papírového kalendáře
  • kroucenou šňůrku
  • kancelářské lepidlo a lepidlo v tavné pistoli
  • klasické nůžky a nůžky se zoubky
  • vánoční dekorace na stromek a sladkosti

To nejdůležitější je, sehnat prkénko, namořit ho, natřít na bílo atd. Určitě vám pomůže partner. Já jsem měla kliku a koupila jsem potřeně dlouhý tác, který se v současné době prodává pro aranžování adventních svíček. Kolíčky budou na ploše docela hustě vedle sebe, ale působí to pěkně. Musíte jen některé závěsné šňůrky udělat delší, jinak by se dobroty a ozdoby nevešly vedle sebe. Dekorační lepicí pásky jsou teď v kurzu, hodně se s nimi tvoří. Nemusíte mít takovou spoustu druhů, klidně prostřídejte 3 dezény. Možná máte doma i washi pásky (z rýžového papíru), tak s nimi klidně pracujte. Na pořízení by však byly zbytečně drahé, my chceme přece mít kalendář levnější. I tak bude krásný.

dscf3597

TOHLE ZVLÁDNE KAŽDÝ

Já vás nijak nepodceňuji, ale chci říct, že je to vážně snadná rychlovka. Jednu stranu kolíčku polepte páskou, přesahující okraje zahněte do stran a zbytek odstřihněte – hotovo. Na druhou stranu kolíčku pak naneste větší vrstvu horkého lepidla a ozdobený kolíček přitiskněte na prkénko. To je vše :o) Přesahující páska se na straně, kde má kolíček péro, trošku vyboulí, ale ničemu to nevadí. Když si dáte tu práci, větší přesah pásky si ponechejte na protější, hladkou stranu kolíčku.

dscf3604

KOMPLETACE

Lepit jsem začala od středu prkénka. Samozřejmě jsem si nejprve kolíčky „na sucho“ rozmístila, abych měla jistotu, že se vejdu. Pak jsem každý kolíček přilepila. Můžete je mít srovnané vedle sebe jako vojáky, ale mě se zalíbilo lepit kolíčky všelijak nakřivo. Až to budete mít, nechte kalendář schnout. Mezitím si nastříhejte číslice z kalendária a začněte balit.

dscf3580

ARANŽUJTE RŮZNÉ DÉLKY PROVÁZKU

Provázky je třeba nastříhat různě dlouhé, protože se zavěšené předměty musejí míjet. Vedle sebe se zkrátka nevejdou. Začala jsem vázat ob jeden kolíček. Nejprve jsem připevnila širší balíčky na krátké šňůrky, pak mezi ně další dobroty na delší šňůrky. Nakonec opatřete kolíčky nebo balíčky nalepenými číslicemi od 1 do 24. Vznikne pořádná změť, ale děti takovým množstvím nadílky ohromíte!

Nebalte jenom sladkosti, děti si jich užijí dost. Do krabiček od sirek připravte třeba i vtipný vzkaz, koledu, kterou se společně naučíte. Čím budou balíčky tajemnější, tím lépe. Přidejte ozdůbky určené na stromeček, na nějž děti s kalendářem natěšeně čekají. Užijte si spolu každičké milé ráno! A pokud se vám nechce nic vyrábět, podívejte se na naši nabídku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.