4 TIPY JAK OCHRÁNIT SEDAČKU

ORANŽOVÝ ČAS DÝNÍ
2.11.2015
10 TIPŮ NA PRIMA PEČENÍ
4.11.2015

Každý z nás si rád představí uklizený obývací pokoj, v něm novou sedačku, rozečtený časopis, pohodu kolem. Ale realita bývá docela jiná. Honí se tu děti, jíme tu, někdy i spíme. Kolem proudí život a tak to má být.

Vždy jsem se starala o to, aby nám nové zařízení vydrželo pěkné co nejdéle. Vzpomínám, že sedačka, která zažila atak čokoládou upatlaných ručiček, byla světlounce zelená. Přežila téměř bez úhony řadu let. Stačil pěkný krémově kostkovaný pléd, který bydlel v jejím rohu a sloužil, kdy bylo třeba.

Vyplatí se ochránit si své útulné místo plédy, přehozy i speciálně ušitými pokrývkami, které v případě potřeby zabrání nejhoršímu. Pokud s vámi bydlí zvířátka, platí to dvojnásob.


 

prehozy2

MIKROPLYŠ ZAHŘEJE  Hebký a hřejivý materiál je na zimu příjemnou volbou. Mikroplyš je oboustranný, má vysoký a hustý vlas, přičemž z jedné strany je opatřený antistatickou úpravou, aby se na něm nezachycovaly nečistoty. Z druhé strany je povrch vyčesaný do jemnějších chloupků, do kterých je příjemné se zabalit. Ačkoliv má materiál vysokou gramáž, přehozy snadno vyperete a vysušíte. Například souprava Chateau obsahuje přehoz na pohovku, 2 přehozy na křesla, a polštářky ve stejném dezénu. Takhle si představuji, že bych přečkala zimu – v teple a pohodlí – a z plyšové náruče bych se vykutálela, až na jaře.


 

prehozy4

2  VODĚ ODOLNÉ MATERIÁLY  Lituji, že takhle skvělé materiály nebyly před lety, kdy jsem je potřebovala. Hustě tkaná textilie se semišovým vzhledem má na povrchu nepropustnou úpravu, která odpuzuje zašpinění a tvoří pevnou ochranu před chlupy domácích zvířátek. Oceňuji k tomu prošívání, díky němuž se textilie nemůže pomačkat. Vodě odolný přehoz má výplň z dutého vlákna, takže je lehounký a po vyprání rychle schne. Myslím, že návštěva malých dětí nebude pro sedačku žádnou zátěží.


 

prehozy3

OVČÍ ROUNO  Zatímco mikroplyš nabízí výhody vláken ze 100% polyesteru, tradičnějším řešením je stoprocentní ovčí vlna. Pokud jí dáte přednost, nabídne vám kromě útulného tepla i své přirozené přednosti. Materiál se nešpiní, neodírá, nepouští chloupky. Ovčí rouno mimořádně sluší koženým povrchům křesel a pohovek. Televizní přehoz na křeslo si můžete pořídit s hlubokými kapsami na bocích. Vejde se vám tam vše, co chcete mít při svém odpočinku na blízku. Kapsy spolknou noviny, brýle, telefon i ovladače – k vašemu naprostému pohodlí.


 

prehozy1

BIELASTICKÉ POTAHY  Po tomto řešení sáhněte, když už je pozdě – tedy v okamžiku, kdy vaše milá sedačka nebo křesla utrpěla všechny neduhy. Potahy jim totiž dají nový kabát. Celé dokola je zabalí a vytvoří úplně jiný vzhled. Slůvko bielastické znamená, že materiál je roztažitelný všemi směry. Potahy počítají s tím, že se budou muset vytáhnout do nejrůznějších tvarů. A zkrátka to umí. Výběr dezénů je opravdu bohatý. Od zámeckých dekorů (např.Mosca), přes módní geometrické vzory, až po jednobarevné, které připomínají pletené vzory. Schováte do nich dvoumístné i trojmístné sedačky a samostatná křesla.


 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.