9 POMOCNÍKŮ DO KUCHYNĚ

KOKTEJLOVÉ CROISSANTY
25.1.2016
DÁRKY PODLE HOROSKOPU – PRO VODNÁŘE
27.1.2016

Chytrý nástroj, to je taková prodloužená ruka. Co prsty neumí, nástroj vykoná za vás. O přístrojích ani nemluvě. Ty mají navíc sílu a rychlost.

Na šikovná udělátka dost trpím. Zvláště v kuchyni. Mám pocit, že stihnu ještě víc práce a když mi navíc pomohou k lepšímu výsledku, jsem moc spokojená. Některé pomůcky a nástroje jsou vtipné, některé si oblíbíte, i když se bez nich ve skutečnosti obejdete, a pak jsou takové, které nedáte z ruky (mrkněte do rubriky Na vlastní kůži, pár jich tam je). Každému vyhovuje něco jiného. Takže vybírejte a zkoušejte, aby vaše práce v kuchyni byla také trošku zábavná.

1  TĚSTOVINY V METRÁŽI  Mechanický strojek na těstoviny se speciálními nástavci na plněné ravioly, fettuccine a tagliolini ušetří spoustu práce každému, kdo miluje italskou kuchyni. Znáte-li chuť domácích těstovin, víte, že se s kupovanými těžko srovnají.

2  DO SLADKÉ KUCHYNĚ se dobře hodí váleček na marcipán s výměnnými nástavci. Využijete ho ke zdobení klasických dortů, řezů i kusových dortíků. Struktura vzoru se otiskne do povrchu potahovací hmoty a vaše práce bude vypadat velmi profesionálně.

3  ZÁBAVNÉ LOUPÁNÍ jablíček, hrušek i brambor si užijete s mechanickým loupačem jablek. Je to přesně ta věc, bez které se obejdete, ale na druhé straně, proč ji nemít? Funguje výborně a pokud vás tato činnost nebaví, přenechejte ji šikovnému strojku.

4 VAŘENÍ RÝŽE si už bez této koule neumím představit. Mám ji řadu let a neumím vám říct, proč je rýže uvařená v kouli lepší, než bez ní. Ale zkuste mi věřit, že to tak je. Rýže je sypká, lehounká a nikdy ji nerozvařím. Nerezová koule je prostě skvělá!

5 BEZ NEPOŘÁDKU  Tento dávkovač těsta jsem ještě nezkoušela. Ale láká mě. Stiskem rukojeti lze nadávkovat těsto přímo do formy nebo na pánev tak, jak potřebujete. Docela ráda bych se zbavila nakapaného těsta kolem, které se ihned spálí.

6  NA BYLINKY  Nůžky s pěti břity naporcují bylinky rychlostí blesku. Jsou skvělé na stříhání zelených natí pažitky, petržele, tymiánu, rozmarýnu, jarní cibulky a mnoha dalších bylin. Nakrájíte je na stejné kousky – do hrnce i na talíř.

7  TĚŠTE SE NA JARO  a pořiďte si silikonový kalíšek na vejce, který je součástí talířku, na který odhodíte skořápku, případně si naservírujete toust.

8  DO PEKÁČŮ  Také si tak neradi umastíte prsty při vymazávaní pekáčku tukem? Pak si pořiďte silikonovou mašlovačku se zásobníkem na olej. Je to maličkost, ale nesmírně vám zpříjemní průběh vaření i pečení.

9  JMENUJI SE FRED  Sítko na čaj je nepostradatelným pomocníkem. A toto sítko vás ještě pobaví. Panáček se chytne rukama okraje hrnku a postará se o váš horký nápoj. V kuchyni přece nemusí být jen práce, ale také pohoda :o)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.