7 TIPŮ PRO ZIMNÍ POHODU

VE JMÉNU TRADICE
5.1.2016
KOKOSKY RAFFAELLO
7.1.2016

Když se řekne pohoda, můžete si vybavit cokoli – léto u vody, posezení s kamarády, chvilku s pohádkovou knížkou u dětské postýlky. Já si momentálně sním o zimním spánku. Máme za sebou svátky, které ovšem přinesly i obvyklý shon. Nepřišel čas relaxovat?

Je tu leden, venku se ochladilo a konečně sněží. Po celodenní práci je příjemné těšit se do útulného domova. Pokud s dnešním svátkem Tří králů odstrojíte stromek a uklidíte vánoční dekorace, je nejvyšší čas přemýšlet o tom, čím si zpříjemníte dlouhé čekání na jaro. Dělám to tak, že osvěžím domácnost něčím novým. Ono je vždy něco k řešení. Už dlouho potřebuji novou čajovou konvici, při sváteční vřavě se rozbilo pár sklenic a rozhodně už musím uklidit vánoční ubrusy…

Leden je časem slev a výprodejů, ale můžete jít jinou cestou. Stanovte si hranici 500 Kč a rozhlédněte se, co si všechno můžete dopřát. Není pravda, že každá radost stojí moře peněz.

PRO KRÁSNOU ATMOSFÉRU  Svíčky pro mě mají velké kouzlo. Kromě toho, že vytvářejí výjimečnou atmosféru, mají moc zastavit čas. Přinutí mě zvolnit, zastavit se a dívat se kolem sebe. V žádném případě takové chvíle neopomíjejte a pořiďte si svícen, třeba z leštěného hliníku.

BEZ MLSÁNÍ TO NEJDE  Ne, že bychom nebyli po svátcích saturovaní, ale tu a tam nějaká ověřená rychlovka přijde k chuti. V zimě peču koláče. Využiji spoustu zamrazeného ovoce a příprava mi zabere maximálně půl hodinky. Dobře se mi peče v keramické formě, v které mohu koláč podat i na stůl.

3  VŮNĚ ČAJE A KÁVY  Patří k neměnným rituálům, že se nejlépe odpočívá u šálku oblíbeného čaje a kávy. Varná konvice tedy bývá v zimě v permanentním nasazení. Pořiďte si takovou, která vám udělá radost svým designem.

4  VÁLEJTE SE  Odpočinek patří k onomu druhu zábavy, který si dopřávám nejméně. Nemělo to být moje novoroční předsevzetí? Možná by pomohl lákavý kout plný nových polštářků. Na zimu budou nejpříjemnější povlaky z mikroflanelu, které se prodávají v sadách po třech kusech.

PŘÍJEMNÝ POŘÁDEK  Není nic horšího, než stále hledat nějaké drobnosti. Teď je čas na různé přebírání a organizování nepořádku. Mám moc ráda, když si mohu vše roztřídit a pak ukládat na stejné místo, např. do praktické skříňky se šuplíky. Považuji to za naprosto skvělou relaxaci.

TROŠKA DOBRÉHO PITÍ  V zimě je čas i na nápojové experimenty. Míchání drinků se klidně obejde i bez alkoholu. A je fajn, když na ně máte zajímavé sklenice. Třeba takové, ve kterých se dá také podávat zmrzlina nebo jogurt s ovocem. K blaženému lenošení to určitě patří.

NECHTE ČAS UTÍKAT  Můžete-li si dovolit alespoň občas nesledovat čas, jsou to chvíle nejvzácnější. Přesto musíte mít hodiny někde na blízku. Snažím se vždy o to, aby pohled na ně byl co nejpříjemnější. Kéž by byl budík každé ráno jen krásnou dekorací!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.