6 NÁPADŮ Z PAPÍRU

JAK PŘIPRAVIT LEDOVÝ ČAJ I
26.7.2016
TEMPERAMENTNÍ SANGRIA
28.7.2016

Prázdninové spršky občas přeruší venkovní zábavu, a nezbývá než najít dětem náhradní činnost. Jakmile je nelze vypustit do slunečné zahrady, to je pak každá rada drahá…

Když jsem byla malá, v takových chvílích jsem se uchylovala k nůžkám a papíru. Vystřihovala jsem namalované princezny a návrhy princeznovských šatů, skládala a polepovala jsem krabičky, z dětských kufříků jsem vytvářela šatní skříně. Kluky zase baví origami, vymýšlení herních plánů, a ty větší dokážou poskládat formuli nebo dokonce i celý hrad. Úplně za tím vším je – podle mě nejúžasnější surovina na světě – a to je papír!

K papíru chovám bezmeznou úctu. Vždyť je tu jen díky živoucím stromům. Schovávám jednostranně potištěné listy pro čmárání na druhou stranu, třídím a recykluji co se dá. A tvořím, samozřejmě. Schovávám každý zajímavý útržek, papíry s perforacemi, s plastickými povrchy, vzorníky tapet. Nelením, abych z prostředka smlsnuté bonboniéry vystřihla kus zlatavého dekoru. Vím, že se stoprocentně bude hodit na dárkovou cedulku, na vinětu ke kompotu a co já vím.

Návštěva obchodu s výtvarnými potřebami, zvláště takového, kde prodávají potištěné kartony na scrapbook, mě vždy stojí nervy i peníze. To druhé je jasné, a nervy mě stojí rozhodování, protože si prostě nemohu odnést celý krám. Ale i tak po mě můžete chtít cokoli, zásob mám dost :o)

papir_nuzky2

1  Úvodní fotka patří k práci s dortovými krejzlíky. Tvořit se dá úplně ze všeho. Pár nápadů na holčičí papírové notesy naleznete zde.

2  Z pevného potištěného kartonu vznikly šikovné kapsy na příbory. Určitě se budou hodit na chalupě, kde se často stoluje uprostřed zahrádky. Zapojte děti a vyrábějte. Kapsy si mohou pěkně dozdobit přírodninami, které najdete v okolí svého příbytku.

3  Skládanky jsou skvělou zábavou pro zahnání nudy. Přitom k těmto barevným kompozicím posloužily obyčejné papírové sáčky od vypitého čaje. Možná, že se zvýšenou potřebou tvořit, posílíte i pitný režim.

4  Čeká vás malá oslava? Pak nechte dětem vystříhat malé motýlky z oboustranně potištěných kartonů. Jednoduše je navlékněte na sklenice s pitím a přivítejte letní hosty.

5  Srdíčka, na jejichž rubovou stranu můžete napsat blahopřání, se hodí spíše dospělákům. Vystřihněte je z kartonu s romantickým dekorem, navlékněte je na láhev dobrého vína a zajděte na návštěvu.

6  Dětská párty se neobejde bez drobných dárků. Malé medvědí kornoutky si děti vyrobí s vaší pomocí samy. Když obličejíkům přisoudíte podobu dalších zvířátek, může vzniknout i malé papírové divadélko.

Užijte si s dětmi hodně zábavy, léto je v plném proudu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.