5 NÁPADŮ KOLEM ČAJOVÁNÍ

ČERNÝ HALLOWEENSKÝ KOLÁČ
30.10.2017
CUKRÁŘSKÁ INVENTURA
1.11.2017

Jakmile se rok stočí do zimy, kouřící hrnek plný voňavého čaje má najednou neobvyklé kouzlo. Jenomže čajové téma je tak široké, že může dojít i na jídlo a zábavu!

Od hrnku s čajem očekáváme povzbuzení, energii, pohodu. Mimo přípravy bezpočtu nápojů, je tu ještě spousta dalších námětů, kde všude čaj hraje hlavní roli. Jen namátkou připomenu domácí kosmetiku, nebo třeba kurýrovací bylinkové směsi. A také se zaobíráme tím, jaké hrníčky si na čaj pořídit, a nabízí se otázka skladování čajových sáčků, zdravé slazení, nebo radostná úvaha o tom, co dobrého k čaji zakousnout.

Vzhledem k tomu, že za okny je právě tak studeno, jen jít postavit na čaj… tak honem soustřeďuji hrstku malých nápadů, které mohou přijít vhod. Zdá se, že dnešní halloweenská noc unese do čaje i něco ostřejšího!


caje1

1 Uvařte si jeden z nejlepších sirupů do čaje  Nechci připomínat období nachlazení, ale pro všechny případy doporučuji připravit si na zimu zázvorový sirup. Chutná i těm, kteří zázvor zrovna nemusejí, nebo se ze zdravotních důvodů do čerstvého zázvoru pustit nemohou. Sirup může mít světlou nebo tmavou barvu, podle toho, jaký cukr použijete.

caje2

2 Upečte si čajovou buchtu  Znáte čaj matcha? Pak také víte o jeho významných účincích na zdraví, ale i o tom, že jemný zelený prášek propůjčí svou svěží barvu i těstu. To je právě ta barva, kterou cukráři používají pro obarvení makronek a luxusního pečiva. Abych vzácného čaje nespotřebovala tolik, využila jsem čokoládové mramorování těsta. Chuť čokolády k řezům dokonale pasuje.

caje3

3 Pohrajte si s dětmi u čaje  Co je hezčího, než okamžiky, kdy se rodina sejde u stolu, uvaří se čaj s něčím dobrým a vytáhnou se stolní hry. Než přinese Ježíšek nějaké neokoukané přírůstky, pohrajte si se skládačkami z papírků od čajových sáčků. Na krátkém videu uvidíte jen jeden ze způsobů skládání, ale na internetu jich najdete pořádnou řádku. Je to malý tip na procvičení motoriky prstů a zkoušku trpělivosti :o) Užijte si hezké odpoledne se stmíváním za okny.

caje4

4 Skvělý dárek na uskladnění čajových sáčků  Způsobů je spousta. Třeba seženete speciální dřevěnou krabici s rozdělovníkem. Ale také můžete přiložit ruku k dílu a podobně dokončit plechovou krabici, o které víte, že se bude skvěle hodit do kuchyně. Je to hezká možnost, jak vyrobit dárek pro někoho blízkého. Jistě ocení, že dárek není se vším všudy koupený.

caje5

5 Čajové sušenky HOME MADE  A je tu další tip na dárek. Zkrátka už nazrál čas. Vyberte si krásné hrnečky, přidejte dobrý čaj a vtipné silikonové sítko ve tvaru koupajícího se panáčka. Celý set dokončete těsně před Vánocemi – do sáčku zabalte originální sušenky s brusinkami. Samozřejmě z vlastní kuchyně, jak jinak. Dárek pro milovníka čaje je na světě.

Spoustu inspirace na čajové téma naleznete na našem e-shopu. Vybírejte, kombinujte, a nezapomeňte přibalit kousek sebe!


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.