4 TIPY PRO VENKOVNÍ STOLOVÁNÍ

PROSTÍRÁNÍ S VĚTRNÍKY
30.4.2018
MINI ZAHRÁDKY V MISKÁCH
3.5.2018

Zelená je trend! Vypůjčili jsme si ji do příbytků, do šatníků, jen příroda se o svou krásu postará sama. Zkusme se alespoň na skok zastavit v jarním zápolení s trávníky a výsadbou. Je čas prostřít stůl na čerstvém vzduchu.

Sednout si na balkon plný květin nebo do zahrady, patří k zážitkům, které znásobí brzy nastupující léto. Sice je ještě v závěsu, ale už teď se nám párkrát předvedlo v plné síle. Někdo říká, že ve vedru nemusí moc jíst, někomu na vzduchu lépe vytráví. Každopádně provětrejte zásoby květovaných ubrusů, aby pěkně splynuly s tou voňavou záplavou v okolí. Jde se zkrátka ven!

Středobodem každé zahrady je stůl a směs židlí vytvářející oázu plnou pohody i požitků. Tady se scházíme s rodinou, jíme domácí jídlo, vaříme pro kamarády. Vytvořte si jednoduchý systém prostírání, lehčí a rychlejší, než používáte doma. Připravte si rozměrný servírovací tác a nádobí, které oželíte, když ho někdo z nepozornosti rozbije. Připravte si pestré ubrusy, které spolknou i kapky nápojů, rozměrné textilie nahraďte pěkně vzorovanými utěrkami sloužícími jako pohodlné prostírání, a nezapomeňte na kryt proti hmyzu. Počítejte s tím, že létavé potvůrky docela klidně oželí i voňavé květiny a přijdou zkontrolovat, co máte na stole.

K modernímu zahradnímu nábytku patří také houpačka. Stavíme si ji na to nejoblíbenější místo v zahradě, které skýtá hezký výhled, nebo kde máte dobrou kontrolu nad malými dětmi. Pokud ji hyzdí vyrudlá stříška či polstrování, pořiďte jí na léto nové šaty. A v ne poslední řadě nezapomeňte připravit rozměrný slunečník. Ochrání vás před sluncem a při jídle se schováte do příjemného stínu.


zahrada1

1 Aby bylo rychle prostřeno  Romantickému koutu zahrady sluší květinové ubrusy a jednoduchá stolní výbava v podobě bílé keramiky. Nemusí být všechno v perfektním pořádku jako doma. Nahodilost, s kterou se i ostatní pohybují kolem stolu, představuje pohodlí a klid. Uvítejte, když vám všichni pomohou přinést jídlo a věci na stůl, a s ubrousky si poraďte zcela lehce. Zavažte je kolem pečiva, aby si s nimi nepohrál vítr, když nejste na místě. Velký ubrus nahraďte třeba rozloženými utěrkami s pěkným vzorem. Ležérnost je zde zcela na místě.

zahrada2

2 Květinová aranž pro slavnostní hostinu  Čeká vás o víkendu rodinná oslava? Ani teď nemusíte chystat nic, co vám vezme spoustu času. Prostřete na bílém ubruse a do připravených sklenic na víno vložte papírový kornout s čokoládou a květinami jako přivítání. Právě kvetou náruče šeříku, využijte tedy jeho omamnou vůni a krásu. Doprostřed stolu nachystejte nízkou vázu s vodou, aby si hosté mohli květiny odložit.

zahrada3

3 Nezapomeňte na kryt proti hmyzím návštěvám  K porcování melounu bude ideální omyvatelný ubrus. Ale i tak dejte pozor na vytékající sladkou šťávu. Ovoce stoprocentně přiláká spoustu hmyzích potvůrek. Připravte si praktický kryt, který jídlo ochrání. Poklop může být z plastu, z proutí, ale také drátěný nebo textilní. Poslední typ si můžete zkrášlit jednoduchými růžemi vyrobenými ze saténové stuhy. Tato dovednost se vám bude hodit i při módním tvoření. Návod naleznete zde.

zahrada4

4 Zpříjemněte si dlouhé večery  Slunce již zapadá kolem půl deváté, a k večerní pohodě pilně přispívá teplé počasí. Stačí svetr, a je fajn. K povídání a večernímu odpočinku si nachystejte své oblíbené lucerničky. Klasické svíčky nechte doma, aby je vítr nesfoukl, a ven použijte sklenice, které plamínky ochrání. Úplně postačí obyčejné zavařovačky, které zatím zahálejí ve spíži. Na úrodu si ještě chvilku musíme počkat. Sklenice dozdobte podle svého přání – třeba přírodninami, jutovým provázkem, umělými kvítky. Chalupářský styl lze samozřejmě vyměnit za korálky a třpyt, to už záleží na vašem vkusu.

K letnímu stolování a odpočinku na zahradě naleznete vše potřebné na našem e-shopu. Ubrusy, doplňky k zahradnímu nábytku, praktické nádobí z plastu, polštářky a mnoho dalšího zboží přispěje k vašemu pohodlí.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.