4 TIPY PRO KOMFORTNÍ ODPOČINEK

MAZLIVÉ KOŽEŠINY
20.10.2015
EMBOSOVANÉ PERNÍČKY
22.10.2015

Pro kvalitní regeneraci svého těla je potřeba něco udělat. Málokdo z nás dokáže dodržovat zásady zdravé výživy, má dostatek pohybu i spánku. Proto je dobré, naučit se alespoň odpočívat.

Jedna z věcí, která umí zpříjemnit život, je paměťová pěna. Do svého soukromí ji můžete vpustit v podobě matrací, polštářků a ortopedických pomůcek, které si lze vzít i na cesty. Například moje kamarádka balí své rodině do auta na daleké cesty stočené krycí matrace. Docela dobře v nich jde přečkat i noc. Výrobky z paměťové pěny ulevují lidem se sníženou pohyblivostí a zvyšují komfort spánku na chatách a chalupách, kde z nejrůznějších důvodů chybí kvalitní postele. V létě můžete matrace klidně i prověřit ve stanu. Prostě stojí za vyzkoušení.

Už jste se s paměťovou pěnou potkali? Poznáte ji snadno. Když do ní ponoříte dlaň, chvíli trvá, než se povrch zase vyrovná. Tento materiál totiž mění svou tuhost v závislosti na působení tlaku a tepla lidského těla. Měkká visko-elastické pěna má celou řadu výhod, ale s materiálem se musíte postupně spřátelit. První kontakt s matrací vás nijak neohromí, ovšem jakmile ji zahřejete, začne povrch měknout a přizpůsobovat se vašim křivkám.

Paměťová pěna je umělý materiál, ale výrobky označené Bamboo Comfort jsou opatřeny snímatelnými potahy z textilie s přírodními bambusovými vlákny. Vlákno obsahuje složku, která eliminuje vznik bakterií a odpuzuje roztoče (jsou sice všude, ale pod hlavou je mít nemusíte). Potahy zaručují nejen příjemný kontakt s vaším tělem, ale snadnou údržbu a pocit čistoty.

bamboo_mix

Krycí matrace Bamboo Comfort s 5 zónami (titulní obrázek) – Pokud se nechcete vzdát své staré matrace, lze si pro zkvalitnění spánku pořídit krycí matraci. Její tvar se přizpůsobí vašemu tělu díky různému členění a tvarování paměťových zón. Páteř tak zůstává i při spaní na boku ve své přirozené poloze, ulevu pocítí i ramena a kyčle. Matrací vylepšíte nejen své lůžko, ale také příležitostný spánek na rozkládací pohovce, v létě ji můžete převézt na chalupu. Při údržbě si s ní poradí pračka nastavená na 40 °C.

Krycí matrace Bamboo Comfort – má jádro tvořené visco-elastickou paměťovou pěnou s dlouhou životností. Pomůže vám zpříjemnit pohodlný spánek doma i při rekreaci. Chcete-li, můžete si ji vzít všude s sebou. Jednoduše ji sbalíte do úhledné role. Matrace – stejně, jako předcházející – je opatřena snímatelným potahem s trojstranným zipem pro snadnou manipulaci.

3  Klínový podhlavník Bamboo Comfort – je ideální pro pohodlí na lůžku v okamžiku, kdy jste vzhůru, nebo pro spáče, kteří mají rádi vysoko pod hlavou. Klínový tvar podhlavníku udrží horní polovinu těla ve zvýšené poloze a usnadňuje dýchání při rýmě, uvolňuje ztuhlé krční svalstvo i omezuje chrápání. V poloze vsedě vytvoří za zády dokonalou oporu. Užijete si pohodlné čtení i sledování televize přímo na lůžku.

Zvýšený sedák Bamboo Comfort – Sedák ocení každý, kdo má problém se vstáváním z hlubokého křesla. Měkkým polštářem si můžete vypodložit zvednuté nohy, děti ho využijí jako zateplující sedací polštář na koberec. Určitě se doma neztratí. Snímatelný potah je prací, takže vydrží i nějaký ten šrám. Vakuově balené zboží je nutné nechat po rozbalení 2 hodiny na rovné ploše, aby nasálo vzduch. Pak už bude sloužit k vaší plné spokojenosti.

2 Comments

  1. Petra napsal:

    No každopádně souhlasím že odpočinek a spánek a ještě teda strava a pohyb jsou základem zdravého života. Ale podle mě by mělo být vše v rovnováze aby to dávalo význam. Já zrovna teďka sháním nějakou poprvé novou matraci, protože už máme tak 10let starou a už se na ni špatně spí. A řekli jsme si že chceme snad poprvé v životě koupit novou matraci že se to vyplatí takže jsem koukala na tenhle e-shop https://eco-matrace.cz/ a zjistila jsem že se jich vyrábí opravdu hodně takže teď vůbec nevím kterou si vybrat.

  2. Jana napsal:

    Zdravím, Petro,
    pokud se chcete dozvědět co nejvíc o zdravotní problematice matrací, nespěchejte. V tuto dobu, kdy jsou obchody zavřené, se vyplatí přečíst si v klidu řadu článků na internetu, a to především od odborníků. Pokud jste se rozhodla pro nákup na internetu, pak jsou dobrým vodítkem i recenze od zákazníků; malý příklad zde:
    https://www.decodoma.cz/Oboustranna-matrace-VISCOFOAM-DUO-20-cm-Multifunkcni-hrnec-Be-pro-chef-ZDARMA.html. Všechna tato hlediska vám usnadní rozhodování. Důležité je sepsat si preference pro svůj výběr – měkkost či tvrdost matrace, její výšku, složení materiálů, vybavení postele (rošty), důležitá je vaše váha, zdravotní stav. Možná, že zjistíte, že vy i váš partner potřebujete jiný typ matrace a je dobré pořídit dvě samostatné místo společné, apod.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.