4 TIPY NA KVĚTINOVÉ DÁRKY

pečená mexická vejce
PEČENÁ MEXICKÁ VEJCE
26.2.2018
BARVY V BYTĚ I: ŽLUTÁ
28.2.2018

Kupovat živé květiny, to je pokaždé takový malý svátek. Ale květy lze darovat tisícerým způsobem. Klidně třeba i prostřednictvím krásně pomalovaného hrnku nebo dokonce takové, které lze sníst.

Do květinářství chodím z duše ráda. Ráda dýchám vlhký vzduch a ráda stojím v záplavě květů a dávám si načas, abych vybrala ty pravé pro člověka, na kterého myslím. Květiny kupuji naprosto každému, ale přirozeně se někdy hodí podat tu romantiku trošku prozaičtěji.

Pak se sprška květů může přenést na novou soupravu talířů, na polštářky a dekorace do bytu, na dětské oblečky nebo na kabelku. Už dávno neplatí, že nelze darovat květinu v květináči. Samozřejmě záleží na vhodné příležitosti. K narozeninám se to skutečně nehodí, ale přijdete-li poprvé na návštěvu do nového bytu, klidně s sebou vezměte nazdobený květináč s bylinkami, víte-li, že paní domu ráda vaří. Docela určitě ji potěšíte, zvláště, když jste bylinky sami vypěstovali.

A tak se rozhlédněte i po našem e-shopu, kde najdete květin spoustu – ložním prádlem počínaje, a novinkami do zahrady konče. Pevně věřím, že ty ohavné mrazy jsou posledním záchvěvem zimy, a že koncem týdne budeme mít docela veselejší a jarnější náladu.


polstar_nahled

1 Přineste textilní dárek  Toto je téma téměř nekonečné. Pokud potřebujete romantický dárek do bytu, omezí vás pouze potřeby obdarovaného. Umíte-li odhadnout jeho vkus, vyberte například povlečení do ložnice, ručníky s vyšívanými bordurami nebo pěkně naaranžujte dekorační polštář. Za stuhu zastrčte oblíbenou bonbonieru nebo krabičku s dalším dárkovým nápadem.

rymovnik_nahled

2 Vlastnoručně odekorujte květináč na vypěstované bylinky  Pěstujete bylinky? Pak víte, že například rýmovník se množí doslova před očima. Právě přišel čas bolavých nosů, takže tuto odolnou bylinku věnujte s přáním rychlého uzdravení.

purple_nahled

3 Věnujte květiny pro každý den  Pěkným dárkem může být jídelní servis, s kterým každý stůl doslova rozkvete. Dekor je navržen tak, aby se talíře vzájemně doplňovaly. Ještě jeden květinový nápad přidávám – napečte mini dunuty a na stole je dozdobte živými květinami. Rodinná oslava může začít…

ananas_nahled

4 Vytvořte květinové pohoštění  K oslavám se vždycky hodí něco dobrého ke kávě. Může to být jednoduchý vychlazený dezert (recept na kokosový dezert s mákem a marcipánem), který přinesete na stůl ozdobený neznámými květy. Jejich tajemství spočívá v tom, že částečně vysušíte plátky ananasu ve formě na mufiny. Vzniklé květiny jsou krásné a hosté si je mohou spokojeně sníst.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.