4 SUPER NÁPOJE NA HORY

RÝŽOVÝ NÁKYP POD SNĚHOVOU ČEPICÍ
22.1.2018
* VÝPRODEJ POKRAČUJE *
24.1.2018

Hurá, nastávají dny dovolených na horách a je nejvyšší čas vybavit se recepty a ingrediencemi na pořádné zimní nápoje. Dodají vám energii po ránu i po návratu z mrazivých plání.

Pobyt ve studené přírodě se neobejde bez něčeho dobrého pro zahřátí. První, na co myslíme, když ze sebe oprášíme sníh, je horký nápoj. To pak i obvykle preferovaná káva ustoupí do pozadí a ponecháme si ji na odpolední odpočinek. Přes den je správný čas na čaj, horké ovocné nápoje, a možná i na špetku alkoholu, kterou na procházce spálíte jedna dvě.


hory1

1 Připravte si pečený čaj plný kousků ovoce  Nakládali a pekli jste v létě pilně? Pokud ne, ještě to doženete. Než vyjedete na hory, přichystejte si pár sklenic pečeného čaje. I v zimním období je tu spousta ovoce, s kterým se dá pracovat. Základ pečeného čaje tvoří jablka ochucená skořicí a badyánem a v souznění s citrusovými plody vznikne nápoj trochu zemitější chuti než z letního ovoce, nicméně přesně ladící se zimou.

hory2

2 Brusinkový punč pro větší partu  Obsahuje samé dobré věci – koření, pomeranč, brusinkový nektar i sušené plody, a trošku rumu. Ovocný punč by měl být sladký a povzbudivý. Pokud máte pomeranč se slupkou bez chemického ošetření, horký nápoj provoňte vykrájenou kůrou, třeba do tvaru drobných srdíček.

hory3

3 Zabalte s sebou láhev zázvorového sirupu  Výroba sirupu je hodně jednoduchá a horký čaj vám v zimě opravdu prospěje. Nejen, že zázvor napomáhá v prevenci proti nachlazení, ale má schopnost tělo dokonale zahřát. Opatrně tedy s jeho dávkováním, váš žaludek na to nemusí být připraven. Zázvor obsahuje zinek podporující imunitní systém a účinně bojující se stresem, kterého jste se právě přijeli zbavit.

hory4

4 Alkoholická bomba pro chvíle odpočinku  Tradiční italský nápoj bombardino, má několik podob i několik názvů. Základ je vždy obdobný – tvoří ho vaječný likér a smetana, tedy už dopředu je dáno, že doplníte kalorie. I když se nápoj zhusta konzumuje přímo na sněhových pláních, alkoholické opojení na lyžovačku prostě nepatří. Vychutnejte si tuto dobrotu za odměnu, a těšte se na další prázdninový den.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.