4 SKVĚLÉ VÍKENDOVÉ VEČEŘE

BLESKOVÁ VEČEŘE Z KRÁJEČE
23.8.2016
ZMRZLINOVÉ RŮŽE
25.8.2016

Celý život s námi cloumá spěch. Není jednoduché obstát v každodenním shonu a večer místo odpočinku zvládnout domácnost a rodinu. 

Naučila jsem se relaxovat vařením. Je to přesně to, co mi vyhovuje po hodinách redakční práce. Jsem si jistá, že má smysl dát v neděli ráno na stůl čerstvý džem a večer se na chvíli zastavit a popovídat si u dobrého jídla.

Samozřejmě při vaření přijdou na přetřes známá rychlá jídla nebo osvědčené sezonní dobroty, na které se každý těší. Stojí za to vybavit se arzenálem receptů a pak jenom zalistovat v hlavě, nebo zde, na blogu. Najdete tu ledacos…

sber_vecereII

1  ZAPOJTE RODINU  Není nad dobré rychlovky. Moji verzi trhááku, čili upečeného chleba, který se skládá z tmavého toustového chleba spojeného lahodným sýrem, naleznete zde. Spojíte ho jen na okamžik, než ho svorně rodina rozcupuje na kousky a za tepla sní. Je to přesně to jídlo, k jehož přípravě lze zvolat pomocníky. Každý může dělat něco, až se dílo podaří.

2  ZAPEČTE TO  Jídla z jednoho hrnce či pekáčku jsou na léto ideální. Nenamažete fůry nádobí a horký pekáč udrží teplo i při servírování na zahradě. Nehledě na to, že společné porcování jídla lidi kolem dokola sbližuje. Užijte si hlavně sezonní zeleniny. Zde vám nabízím zapečené palačinky se špenátem, jejichž porci naleznete na titulním obrázku. Ale připomínám další lahůdky, například nákypy z brokolice, květáku nebo skvělé plněné papriky do trouby. Bez pochyb máte své skvělé rodinné recepty.

3  JÍDLO SE ZÁBAVOU  Grilování patří k létu a nejen k němu. Tohle je vaření, u kterého se doma nenadělá nepořádek, najde se i pomocná ruka a v nejlepším případě to může vzít někdo i za vás. Pozvěte kamarády a rozdejte úkoly. Nejbližší víkend má být slunečný! Vyzkoušejte společně plněné hamburgery. Ale pozor, nemyslím tím, že jsem jen naplnila housku, to se rozumí samo sebou, ale plněné jsou přímo masové placičky. Dají se podávat jako samostatné jídlo; mrkněte na recept.

4  PRO NÁVŠTĚVU  Jistě, to už se hodí něco extra. Za efektním a chutným jídlem se ale nemusí schovávat pracné vaření. K vděčným surovinám patří mleté maso. Vyrobit kupu masových kuliček a přichystat barevné bylinkové špízy je pak hračka.

Blíží se polehoučku konec prázdnin a tak si užijte poslední srpnový víkend!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.